Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων. Η Αλεξάντρα μας δείχνει με τον μοναδικό της τρόπο πως να το φτιάξουμε γρήγορα και εύκο...
Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων. Η Αλεξάντρα μας δείχνει με τον μοναδικό της τρόπο πως να το φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα.Εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα υλικά και ξεκινήστε. Ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Μια εξαιρετική συνταγή από την αγαπημένη μου Αλεξάντρα, που είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει. Συνταγές μπορείτε να βρείτε στο magyreuontas.
Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
2 βανίλιες
2 κ.σ. νερό
για την κρέμα
2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
5 κροκάδια
2-3 βανίλιες
για την επικάλυψη
200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με
διαστάσεις 40x35 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.
Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Τέλος,λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε
το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Στο site της Αλεξάντρας υπάρχουν φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν περισσότερο.