Ευωδιές από φυσικά βότανα στο σπίτι σας!

Ανακαλύψτε έξυπνες ιδέες για φυσικό άρωμα φρεσκάδας στο σπίτι σας.Συχνά το σπίτι μυρίζει «κλεισούρα», ακόμη κι αν μείνει κλειστό μόν...





Ανακαλύψτε έξυπνες ιδέες για φυσικό άρωμα φρεσκάδας στο σπίτι σας.Συχνά το σπίτι μυρίζει «κλεισούρα», ακόμη κι αν μείνει κλειστό μόνο για μία ημέρα. Αυτό οφείλεται συνήθως στα κατοικίδια, στις οσμές από το μαγείρεμα, στην υγρασία από το μπάνιο και στα χαλιά. Πολλά από τα αρωματικά χώρου του εμπορίου είναι πολύ έντονα και βαριά και πιθανότατα όχι ιδιαίτερα υγιεινά λόγω των χημικών που περιέχουν!
Εάν θέλετε κάτι κατευθείαν από τη φύση, στραφείτε στα βότανα. Τα αρωματικά βότανα χρησιμοποιούνται ανέκαθεν ως αρωματικά χώρου.



 Ήδη από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι τοποθετούσαν μυρωδάτα βότανα στο πάτωμα του σπιτιού ώστε να αναδύουν τη γλυκιά ευωδιά τους κάθε φορά που τα πατούσαν.
Έτσι, η λεβάντα και το δεντρολίβανο καθιερώθηκαν ως αρωματικά βότανα.
Βότανα με αρωματικές ιδιότητες
Λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός, τροπικό φασκόμηλο (salvia elegans), λεμονόχορτο, σταυροβότανο (lemon verbena), διάφορα είδη δυόσμου, καλαμίνθη (νεπέτα), χρυσάνθεμο και ρόδο γεράνι.
Μπαχαρικά
Οι σπόροι κορίανδρου περιλαμβάνονται στα συστατικά των περισσότερων ποτ-πουρί. Μπορείτε να αφήσετε μερικά φυτά κορίανδρου να ωριμάσουν για να πάρετε τους σπόρους τους και να τους αποξηράνετε. Όταν το φυτό ξεραθεί, ξεριζώστε το και κρεμάστε το ανάποδα, καλύπτοντάς το με χάρτινη σακούλα. Οι σπόροι θα πέσουν μέσα στη σακούλα. Άλλα είδη μπαχαρικών που συνδυάζονται με βότανα είναι ο αστεροειδής γλυκάνισος, η κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο.
Ποτ-πουρί
Το ποτ-πουρί είναι ο συνδυασμός αποξηραμένων βοτάνων και μπαχαρικών και είναι πάντα στη μόδα! Μπορείτε να το ανανεώνετε συνεχώς και να το χρησιμοποιείτε για πολλούς μήνες. Αναμείξτε φλούδες από εσπεριδοειδή με γαρύφαλλο, κανέλα, σπόρους κορίανδρου, κόκκους από μπαχάρι και αποξηραμένα βότανα. Προσθέστε πέταλα τριαντάφυλλου για να δώσετε άρωμα και χρώμα. Ανακατέψτε και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο για ποτ-πουρί. Τοποθετήστε το σε ένα βάζο, σφραγίστε και ανακινήστε. Μετά από μία εβδομάδα, προσθέστε επιπλέον αποξηραμένα βότανα και αιθέριο έλαιο και αφήστε στην άκρη για άλλη μία εβδομάδα. Χωρίστε το μίγμα σε μερικά μπολ και τοποθετήστε τα στους διάφορους χώρους του σπιτιού σας.
Αρωματικό νερό
Μπορείτε να αρωματίσετε το σπίτι σας ζεσταίνοντας απλώς νερό με αρωματικά βότανα. Θα χρειαστείτε μερικά βότανα όπως άνθη βασιλικού και δεντρολίβανο, εσπεριδοειδή (καρπός ή φλούδα), μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδή γλυκάνισο ή μπαχάρι, και, φυσικά, νερό. Τοποθετήστε τα υλικά σε σκεύος το οποίο μπορείτε να βάλετε στη φωτιά, για παράδειγμα πήλινο σκεύος για φοντύ. Βάλτε το σε σιγανή φωτιά στην εστία της κουζίνας ή σε ειδική συσκευή αργού μαγειρέματος (slow cooker) και αφήστε το άρωμα να απλωθεί αργά στο σπίτι. Θυμηθείτε ότι όσο πιο δυνατή είναι η φωτιά, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα.
πηγή:epithimies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ευωδιές από φυσικά βότανα στο σπίτι σας!
Ευωδιές από φυσικά βότανα στο σπίτι σας!
http://cdn.epithimies.gr/Assets/Modules/Editorial/Article/Images/NatFrag_PotPourri.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/blog-post_3870.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/blog-post_3870.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy