Μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα

Πικάντικο πιάτο με κρέας και ανοιξιάτικη διάθεση από την γλυκειά μας Αργυρώ. Μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα. Μια διαφορετική εκδοχή...


image



Πικάντικο πιάτο με κρέας και ανοιξιάτικη διάθεση από την γλυκειά μας Αργυρώ.Μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα. Μια διαφορετική εκδοχή για ξεχωριστά πιάτα.






Υλικά
1 κιλό μοσχάρι λαιμός
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. κύμινο σκόνη
1 φλ. ζωμός κρέατος
1 φλ. μπύρα
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
8 πίτες αραβικές
γιαούρτι στραγγιστό
Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C, στις αντιστάσεις. Ψιλοκόβουμε το κρέας σε καρέ 2 εκ., αφαιρούμε τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις ίνες από τις πιπεριές. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό, το δαφνόφυλλο, το κύμινο και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε τα μισά υλικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε σε μια στρώση το κρέας και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με 1/4 φλ. λαδιού ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το μισό ζωμό και τη μπύρα. Καλύπτουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το πικάντικο μοσχάρι για 2 ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας και μείνει ελάχιστη δεμένη σάλτσα. Σερβίρουμε με πίτες ζεστές και στραγγιστό γιαούρτι.
Tips
Γίνεται και στην κατσαρόλα.Το αφήνουμε σκεπασμένο καλά και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού δυναμώνουμε τη φωτιά να μειωθεί η σάλτσα, να δέσει και να πυκνώσει.
πηγή: argiro.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα
Μοσχάρι με πιπεριές και μπύρα
http://www.myself.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/moshari-me-piperies-kai-mpura.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/blog-post_1801.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/blog-post_1801.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy