Οργανώστε το ψυγείο!

Σας έχει τύχει να ανακαλύψετε τρόφιμα ξεχασμένα από καιρό στο πίσω μέρος του ψυγείου σας; Να χαλάνε το φρέσκα φρούτα και λαχανικά για...






Σας έχει τύχει να ανακαλύψετε τρόφιμα ξεχασμένα από καιρό στο πίσω μέρος του ψυγείου σας; Να χαλάνε το φρέσκα φρούτα και λαχανικά γιατί ξεχάσατε ότι υπήρχαν; Η οργάνωση του ψυγείου είναι μία δουλειά που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα και θα σας βοηθήσει να τρέφεστε πιο υγιεινά.
Το σημαντικότερο βήμα είναι να ξεφορτωθούμε πράγματα που δεν έχουν πια θέση στο ψυγείο μας. Τρόφιμα που έχουν λήξει, κέτσαπ και μουστάρδες σε φακελάκια, αποφάγια που περίσσεψαν και ξεχάστηκαν.


 

Στη συνέχεια καθαρίζουμε πολύ καλά και απολυμαίνουμε με ζεστό νερό και χλωρίνη το εσωτερικό του ψυγείου. Αφού σκουπίσουμε καλά, τακτοποιούμε τα πράγματα.
Μερικές συμβουλές για την οργάνωση του ψυγείου που είναι εύκολο να θυμόμαστε:
  • Τοποθετούμε έξω-έξω τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε περισσότερο καθώς και αυτά που έχουμε αγοράσει παλιότερα για να καταναλωθούν άμεσα.
  • Ομαδοποιούμε τα τρόφιμα σε «συγγενείς» ομάδες. Παράδειγμα, τυριά και αλλαντικά που είναι πιο ευαίσθητα τοποθετούνται στα ράφια με την καλύτερη ψύξη, που είναι συνήθως τα μεσαία.
  • Τα τρόφιμα που βάζουμε στην πόρτα του ψυγείου πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά γιατί υφίστανται αυξομειώσεις θερμοκρασίας μιας και ανοιγοκλείνουμε συχνά το ψυγείο.
  • Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι τοποθετούμε το γάλα στα ράφια της πόρτας. Όπως είπαμε, η θερμοκρασία εκεί είναι συνήθως ψηλότερη απ’ότι στο υπόλοιπο ψυγείο κι έτσι το ευπαθές γάλα ταλαιπωρείται και χαλάει πιο εύκολα.
  • Φρούτα και λαχανικά τα βάζουμε στα ειδικά συρταράκια τα οποία καλό θα είναι να έχουμε ντύσει με το ειδικό απορροφητικό ύφασμα που τραβάει την υγρασία. Αν δεν το έχουμε, λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα θα μας βοηθήσουν στη διατήρηση των τροφίμων.
Τέλος, ας μην υποτιμούμε τη σημασία της κατάψυξης. Τρόφιμα μαγειρεμένα ή μη που έχουν περισσέψει και δεν έχουμε σκοπό να καταναλώσουμε άμεσα μπαίνουν σε τάπερ και στην κατάψυξη. Θα μας σώσουν περισσότερες φορές απ’ότι φανταζόμαστε καιι θα αντικαταστήσουν την λύση της παραγγελίας έτοιμων γευμάτων.
πηγή:livesmart.gr
photos:sheknows.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Οργανώστε το ψυγείο!
Οργανώστε το ψυγείο!
http://2.bp.blogspot.com/-W95wnch1PgA/U196WQ5nTuI/AAAAAAAAUzQ/mzqDW1VAzNw/s1600/f876136e8e6f93b0f65f8ed177cda864.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-W95wnch1PgA/U196WQ5nTuI/AAAAAAAAUzQ/mzqDW1VAzNw/s72-c/f876136e8e6f93b0f65f8ed177cda864.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/blog-post_1138.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/blog-post_1138.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy