Απολαύστε πατάτες με τυρί και μπέικον. Μια εξαιρετική συνταγή για ένα ελαφρύ & γευστικό γεύμα. Υλικά γι...
Απολαύστε πατάτες με τυρί και μπέικον. Μια εξαιρετική συνταγή για ένα ελαφρύ & γευστικό γεύμα.
|
Υλικά για 12 τεμάχια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά
-12 πατάτες μικρές
-12 φέτες τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες
-6 φέτες μπέικον
-1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-αλάτι και πιπέρι
|
Eκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά και καθαρίζουμε με βουρτσάκι την εξωτερική επιφάνεια
κάθε πατάτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πατάτες
σε φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνουμε για 7 λεπτά στην υψηλή ένταση.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσουν τις
χαράζουμε σε πέντε σημεία μέχρι τη μέση με κοφτερό μαχαίρι. Σοτάρουμε σε
στεγνό τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι για 4
λεπτά ανακατεύοντας πολύ συχνά. Βγάζουμε το μπέικον με το κρεμμύδι από
το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί και
αναμειγνύουμε καλά. Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα του τυριού
σε κάθε σχισμή που έχουμε ανοίξει στις πατάτες. Απλώνουμε τις πατάτες
σε ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να
γκρατιναριστούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
πηγή:www.thecookbook.gr
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.GR