Μικρό σπίτι: 10 έξυπνοι τρόποι να ζεις άνετα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

  Το να ζεις σε μικρό σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές: δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος και μοιάζουν ...

 
Το να ζεις σε μικρό σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές: δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος και μοιάζουν όλα κάπως στριμωγμένα. Υπάρχουν, όμως, αποτελεσματικοί τρόποι για να εκμεταλλευτείς στο maximum ένα λιλιπούτειο σπίτι κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Ακολούθησε αυτά τα 10 βασικά tips για να το καταφέρεις

Απέφυγε το «φόρτωμα»
Ο μικρός χώρος στα διαφημιστικά σποτ δεν είναι ασφυκτικά γεμάτος βάζα, μαξιλάρια, κηροπήγια και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, και ούτε έχει τόσα πολλά έπιπλα. Το σπίτι θα πρέπει να διατηρείται ανοιχτό κι ανάλαφρο ώστε να μην νιώθεις περιορισμένη. Αν σου αρέσει το χρώμα, διάλεξε φωτεινά σερβίτσια που θα ξεχωρίζουν πάνω στα ράφια.
Πες ναι στα ράφια
Τοποθέτησε αρκετά ράφια στον τοίχο ώστε να «αναπνεύσουν» οι μικρές επιφάνειες και αποθήκευσε σε αυτά πιάτα, κουζινικά, ακόμα και μικρές συσκευές. Έτσι, δεν θα χρειάζεται ν’ ανησυχείς πια ότι τα καθημερινά βασικά είδη εμποδίζουν τον χώρο.
Διάλεξε μικρότερες εγκαταστάσεις
Στο μικρό σπίτι το μπάνιο χρειάζεται έναν μικρότερο νιπτήρα, που θα σου εξοικονομεί χώρο. Αποτελεί εξαιρετικά stylish επιλογή, παρότι δεν είναι κανονικών διαστάσεων, και ο χώρος φαίνεται λιγότερο στριμωγμένος.

Βρες το κατάλληλο τραπέζι
Ένα τραπέζι κουζίνας που μπαίνει στον τοίχο και διπλώνει όταν δεν το χρειάζεσαι μπορεί να εξοικονομήσει χώρο.
Εκμεταλλεύσου τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι
Αν το μικρό σπίτι έχει και μικρή κρεβατοκάμαρά που διαθέτει ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο, διάλεξε ένα ψηλό κρεβάτι ώστε να χρησιμοποιήσεις τον χώρο από κάτω του. Μπορείς να βάλεις κουτιά αποθήκευσης ή να αγοράσεις ένα κρεβάτι με συρτάρια.
Κάνε περισσότερο χώρο στον πάγκο της κουζίνας
Μια μικροσκοπική κουζίνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις διπλό νεροχύτη, και ούτε λόγος για το στραγγιστήρι των πιάτων. Αντί αυτού, το ράφι πάνω από τον νεροχύτη επιτρέπει το στράγγισμα πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τοποθετείς τα πιάτα απευθείας χωρίς να περιμένεις να στεγνώσουν πρώτα (το νερό πέφτει μέσα στον νεροχύτη).
Φτιάξε έναν πολυχρηστικό χώρο
Σε ένα μικρό σπίτι συνήθως δεν υπάρχουν πολλά ξεχωριστά δωμάτια. Αν δεν έχεις χώρο για ξεχωριστή κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία, ένωσέ τα σε ένα ενιαίο πολυχρηστικό δωμάτιο που επιτρέπει την διασκέδαση, τη χαλάρωση και το φαγητό χωρίς ν’ ανησυχείς ότι πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο για κάθε σκοπό.
Αποθήκευσε τα πράγματα με έξυπνο τρόπο
Τα ντουλάπια πάνω από τον νεροχύτη/κουζίνα (όσο πιο ψηλά τόσο το καλύτερο) επιτρέπουν την αποθήκευση και «κρύβουν» τα πράγματα από την κοινή θέα. Αν μπορείς να τοποθετήσεις τα ντουλάπια πιο ψηλά (θα χρειαστείς μια μικρή σκάλα για να τα φτάνεις) δεν θα πρέπει ν’ ανησυχείς να βρεις χώρο κάτω στα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.
πηγή:helloladies.gr
photos:designoform.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μικρό σπίτι: 10 έξυπνοι τρόποι να ζεις άνετα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Μικρό σπίτι: 10 έξυπνοι τρόποι να ζεις άνετα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://3.bp.blogspot.com/-GD_H0pcWge8/U0fmFFaFc9I/AAAAAAAAUrw/W20YV-fStCI/s1600/hem2.png
http://3.bp.blogspot.com/-GD_H0pcWge8/U0fmFFaFc9I/AAAAAAAAUrw/W20YV-fStCI/s72-c/hem2.png
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/10_11.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/10_11.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy