Προετοιμάστε τον κήπο σας μέσα στον Μάρτιο-ΚΗΠΟΣ

  Ο χειμώνας φθάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, ενώ οι ηπιότερες θερμοκρασίες που κανονικά θα αρχίσουν...

 

Ο χειμώνας φθάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, ενώ οι ηπιότερες θερμοκρασίες που κανονικά θα αρχίσουν να επικρατούν, επιδρούν ώστε τα φυτά να ξυπνούν προοδευτικά από τον χειμωνιάτικο λήθαργο και να μας δίνουν κάποια χρώματα, όπως αυτά των φυλλοβόλων δέντρων (αμυγδαλιά) και θάμνων 9 (τειντόνιας μαγνόλιας, φορύνθιας κ.α.). 


 
Εργασίες στον κήπο Οι εργασίες στον κήπο περιορισμένες. Καθαρίζουμε τα πεσμένα φύλλα, σκαλίζουμε τα παρτέρια για να αερισθεί το έδαφος και καταστρέφουμε τα ζιζάνια. Εξακολουθούμε να προφυλάσσουμε φυτά ευαίσθητα στο κρύο και στους βόρειους ανέμους που επικρατούν ακόμη αυτό το μήνα. Επίσης εξαιτίας των δυνατών ανέμων που φυσούν την εποχή αυτή ίσως χρειαστεί να στηρίξουμε φυτά και δέντρα του κήπου τα οποία είναι είτε νέα στη θέση τους είτε έχουν μικρή ριζική ανάπτυξη σε σχέση με τον όγκο τους. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα : Cupressocyparis Leylandii ή Γκολτ κρεστ όπως είναι ευρέως γνωστά, Βραχυχιτώνες, Ακακίες κ.α. Αυτήν την εβδομάδα καλό είναι να ξεκινήσουμε τα κλαδέματα σε φυλλοβόλα δέντρα και θάμνους που έχουμε στον κήπο π.χ. Μουριές, Λαγκεστρέμιες, Πλατάνια, Σφενδαμόφυλλος, Τριανταφυλλιές κ.α.  
Καλλιεργητικές εργασίες για τον Μάρτιο   Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που καλωσορίζει την άνοιξη και είναι η κατάλληλη εποχή για τη φροντίδα των φυτών χωρίς ωστόσο να σταματήσουμε να προστατεύουμε τις καλλιέργειές μας από πιθανές κακοκαιρίες. Τώρα που η θερμοκρασία σιγά-σιγά ανεβαίνει, δεν αμελούμε να ποτίζουμε τα φυτά δύο φορές την εβδομάδα. Όταν η ζέστη γίνει πιο έντονη μπορούμε και να τα ψεκάζουμε, χρησιμοποιώντας απλούς ψεκαστήρες χειρός. Καλό είναι επίσης να χωρίσουμε τα φυτά, ανάλογα με το είδος του λιπάσματος που χρειάζονται αντίστοιχα. Το λίπασμα απορροφάται από τις ρίζες του φυτού άμεσα και εύκολα, διευκολύνοντας και προωθώντας την ανάπτυξη νέων ριζών.  Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξουμε γλάστρα στα φυτά που το έχουν ανάγκη. Η περιποίηση του χώρου Κλαδεύουμε τις τριανταφυλλιές, τις γαρδένιες και τους φράχτες. Διακοσμούμε τον χώρο μας με πολύχρωμες συνθέσεις, αγοράζοντας φυτά που ανθίζουν αυτή την εποχή. Σας προτείνουμε τις ανεμώνες, τις τουλίπες, τις βιολέτες, τη λεβάντα. Επίσης, ελέγχουμε για ενδεχόμενες προσβολές από ζιζάνια. Σε μία τέτοια περίπτωση, απευθυνόμαστε σε κάποιο γεωπονικό κατάστημα και ζητάμε τη συμβουλή ενός γεωπόνου για το είδος της ασθένειας που έχει προσβάλει το φυτό μας και για το κατάλληλο φάρμακο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. 
Ωρα για συχνότερο πότισμα και μπόλιασμα  Ο πρώτος μήνας της άνοιξης σηματοδοτεί την πιο κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθούμε με τον κήπο μας Βρισκόμαστε ήδη στον πρώτο μήνα της άνοιξης. Ο κήπος μας, μετά τις κρύες ημέρες του χειμώνα, μπαίνει σε μια νέα περίοδο, όπου η θερμοκρασία αυξάνεται ημέρα με τη ημέρα, ενώ οι βροχοπτώσεις μειώνονται. Το έδαφος αρχίζει να απορροφάει όλο και περισσότερη θερμότητα, δίνοντάς μας την δυνατότητα να το κατεργαστούμε με μεγαλύτερη ευκολία. Τα παρτέρια παίρνουν τον σωστό προσανατολισμό (από Bορρά προς Nότο) και ετοιμάζονται να δεχθούν τις νέες σπορές και μεταφυτεύσεις. Ο καθαρισμός του κήπου μας και οι φυτεύσεις δένδρων και θάμνων ολοκληρώνεται. Τα ποτίσματα θα πρέπει να γίνονται συχνότερα, έτσι ώστε τα φυτά μας να μη φτάσουν στο σημείο του μαρασμού.
Κηπευτικά
• Σπέρνουμε καρότα, παντζάρια, κρεμμύδια, σκόρδα, ραδίκια, πράσα, σπανάκι, μαρούλια, πρώιμα λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα και βλίτα.
• Μεταφυτεύουμε μαρούλια, σαλάτες, αγκινάρες και ριζώματα σπαραγγιού.
Οπωροφόρα δένδρα και αμπέλι
• Ολοκληρώνεται το κλάδεμα / καθάρισμα των ξινόδενδρων και των ροδακινιών. Πάντα μετά το κλάδεμα ένας ψεκασμός με χαλκό βοηθάει στην απολύμανση των πληγών.
• Τα καρποφόρα δένδρα δέχονται τους πρώτους ψεκασμούς για εχθρούς και ασθένειες.
• Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε δένδρα, καλλωπιστικά φυτά και αμπέλια.
Καλλωπιστικά φυτά
• Οι κόποι του φθινοπώρου, αρχίζουν να δίνουν καρπούς. Ανθόφυτα και βολβοί ανθίζουν.
• Αν επιθυμούμε έναν ανθισμένο και πολύχρωμο κήπο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να αρχίσουμε άμεσα τις εργασίες.
• Σπέρνουμε απευθείας στο έδαφος σελόζια, δελφίνι, βασιλικό, πετούνια, πορτούλακα (μεταξάκι), αγήρατο, γυψοφύλη, γκαζάνια, κατιφέ κ.λπ.
• Συνεχίζουμε τη φύτευση βολβών, ντάλιες, βιγόνια, κάλες, κάνες, λίλιουμ, υάκινθων, γλαδιόλων κ.λπ.
• Μεταφυτεύουμε ανθόφυτα που βρίσκουμε έτοιμα στο εμπόριο όπως, γεράνια, βαμβακούλες, φούξιες, βιγόνιες, ζίννια, πετούνιες, κατιφέδες κ.λπ.
• Σχολαστική θα πρέπει να είναι η φυτοπροστασία από εχθρούς και ασθένειες ιδιαίτερα σε ευώνυμα, τριανταφυλλιές, δάφνες και βιγόνιες.
• Καθαρίζονται και λιπαίνονται τα γκαζόν και αρχίζουν οι σπορές των θερινών μειγμάτων.
• Η λίπανση με οργανικής προέλευσης λιπάσματα θα πρέπει να εντατικοποιηθεί. Επίσης, θα πρέπει να γίνει προσθήκη των απαραίτητων ιχνοστοιχείων σε γαρδένιες, καμέλιες, αζαλέες και ορτανσίες. 

 πηγή:users.sch.gr
 

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Προετοιμάστε τον κήπο σας μέσα στον Μάρτιο-ΚΗΠΟΣ
Προετοιμάστε τον κήπο σας μέσα στον Μάρτιο-ΚΗΠΟΣ
http://4.bp.blogspot.com/-31ZLeYxjGfc/UxWxqm4e-XI/AAAAAAAAT5Q/sWZTfTgJKx8/s1600/1775c39ff06a95a70a3f23db5859fc31.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-31ZLeYxjGfc/UxWxqm4e-XI/AAAAAAAAT5Q/sWZTfTgJKx8/s72-c/1775c39ff06a95a70a3f23db5859fc31.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_9897.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_9897.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy