Μικρές αλλαγές που καίνε θερμίδες

  Απλά μυστικά για να χάσετε περιττό λίπος. Μπήκε η άνοιξη και στο μυαλό των περισσοτέρων αυτό σημαί...

Μικρές αλλαγές που καίνε θερμίδες 
Απλά μυστικά για να χάσετε περιττό λίπος.
Μπήκε η άνοιξη και στο μυαλό των περισσοτέρων αυτό σημαίνει ότι… «πλησιάζει το καλοκαιράκι και έχει έρθει η ώρα να προσέξουμε λιγάκι τη διατροφή μας, μπας και απαλλαγούμε από εκείνα τα περιττά κιλάκια που μας κάνουν παρέα κάθε χειμώνα».



Όσο όμως κι αν θέλετε να περιορίσετε την «επέκταση» της περιφέρειας της κοιλιάς σας, αδυνατείτε να ακολουθήσετε αυστηρά μια δίαιτα.
«Join the club» που λένε και οι αγγλόφωνοι!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είστε οι μόνοι.
Φυσικά, το να περάσετε από τη μια μέρα στην άλλη από τις μπριζόλες και τα λουκάνικα στην κινόα και τα βραστά λαχανικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σας καταλαβαίνουμε!
Τι θα λέγατε λοιπόν να δοκιμάζατε να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες, μερικά εύκολα βήματα που θα επιφέρουν «μεταβολικές ταχυδακτυλουργίες» στον οργανισμό σας;
Θα αρχίσετε να τρώτε καλύτερα και λιγότερο και να καίτε θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη κι όταν κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή σας για να ελέγξετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, γράφει ο Jeff Vrabel για το gq.com.
Α. Διατροφικές συνήθειες
1. Αντί να χρησιμοποιήσετε βούτυρο στο μαγείρεμα, ψεκάστε (μην αναποδογυρίσετε το μπουκάλι) λίγο λάδι στο μαγειρικό σκεύος. Με αυτήν την απλή κίνηση θα γλιτώσετε 29 θερμίδες. Φυσικά με τη μία φορά η διαφορά δε φαίνεται σημαντική, αλλά αν κάνετε μια απλή μαθηματική πράξη στο μυαλό σας… θα διαπιστώσετε ότι αν εφαρμόσετε την παραπάνω διαδικασία 10 φορές θα έχετε γλιτώσει 290 θερμίδες!
Θερμίδες που θα γλιτώσετε: 290
2. Χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα. Ακόμη καλύτερα αν το χρώμα τους είναι μπλε. Τα μικρά πιάτα ξεγελούν τον εγκέφαλο και τον κάνουν να πιστεύει ότι έχει φάει περισσότερο.
Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα μπλε αντικείμενα καταστέλλουν την όρεξη.
Θερμίδες που θα γλιτώσετε: 500
3. Πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Αυτό ενεργοποιεί μια περίπλοκη μεταβολική αντίδραση, που οι διατροφολόγοι αποκαλούν «γέμισε το στομάχι σου για να μην φας περισσότερο».
Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν κανείς πίνει νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσλαμβάνει 9% λιγότερες θερμίδες.
Θερμίδεςπουθαγλιτώσετε: 1.358
4. Χρησιμοποιείστε στη μαγειρική σας μπαχαρικά, αντί για διάφορες σως, οι οποίες περιέχουν πολλές «κρυμμένες θερμίδες». Ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα αντιστοιχεί σε 90 θερμίδες!
Επιπλέον, τα καυτερά μπαχαρικά (π.χ. πιπέρι) επιταχύνουν τον μεταβολισμό και σας κάνουν να τρώτε πιο αργά.
Θερμίδες που θα γλιτώσετε: 500
Β. Συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ποτών
5. Κόψτε τα αναψυκτικά. Χωρίς διαπραγματεύσεις! Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει τουλάχιστον 150 θερμίδες.
Θερμίδες που θα γλιτώσετε την εβδομάδα: 1.350
6. Αρχίστε να πίνετε σκέτο καφέ, χωρίς σιρόπια, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος ή σαντιγί
Θερμίδες που θα γλιτώσετε την εβδομάδα: 360
7. Αντιμετωπίστε τη μπύρα σαν… ουίσκι. Όσο πιο βαρύς ο ζύθος, τόσο περισσότερες οι θερμίδες. Έτσι, τώρα που θα αρχίσουν οι ζέστες και θα θέλετε να πιείτε ένα δροσερό ποτήρι μπύρας, επιλέξτε μια ελαφριά… χωρίς να το παρακάνετε. Κρατήστε την απόλαυση για ειδικές περιστάσεις, π.χ. γιορτές, επετείους κ.τ.λ.
Θερμίδες που θα γλιτώσετε την εβδομάδα: 288
Γ. Συνήθειες στον εργασιακό χώρο και στο χώρο του σπιτιού
8. Αρχίστε να δουλεύετε όρθιοι και όχι καθιστοί. Όταν κάθεστε πολλές ώρες εκτός από το ότι δεν καίτε θερμίδες και παχαίνετε, αλλάζει και η στάση του σώματός σας.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν κανείς κάθεται επί μία ώρα συνεχόμενα, μειώνεται η παραγωγή ενζύμων που καίνε το λίπος μέχρι και 90%.
Οι άνθρωποι που παραμένουν καθιστοί για τουλάχιστον τη μισή ημέρα, διατρέχουν κατά 54% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή.
Θερμίδες που θα γλιτώσετε την εβδομάδα: 828
9. Κάντε τις δουλειές του σπιτιού μόνοι σας. Εκτός από το ότι θα γλιτώσετε μερικά χρήματα, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ασκηθείτε.
Και το όφελος θα είναι διπλό: και σπίτι καθαρό και γυμνασμένοι μύες!
Θερμίδες που θα γλιτώσετε την εβδομάδα: 1.168
Δ. Ρίξτε το στο περπάτημα
10. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας είναι συγχρόνως και το πιο απλό. Το περπάτημα!
Το περπάτημα βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης διαβήτη και εγκεφαλικών επεισοδίων και βελτιώνει τη διάθεση για σεξ και την εγκεφαλική λειτουργία. Αν μάλιστα έχετε και σκύλο ακόμη καλύτερα. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Μισούρι, όσοι πήγαιναν βόλτα το σκύλο τους 20 λεπτά την ημέρα έχαναν κατά μέσο όρο 6 κιλά το χρόνο. «Όσοι περπατούσαν με κάποιον άλλο άνθρωπο δεν είχαν τα ίδια οφέλη» είπε η συγγραφέας της μελέτης RebeccaJohnson και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ένας άνθρωπος μπορεί εύκολα να τα παρατήσει και να σας αποθαρρύνει από το να συνεχίσετε, ενώ ένας σκύλος δεν πρόκειται να το κάνει αυτό ποτέ.
Θερμίδες που θα γλιτώσετε την εβδομάδα: 3.500
Τι κάθεστε λοιπόν; Αρχίστε από σήμερα να εφαρμόζετε στην καθημερινότητά σας αυτές τις μικρές αλλαγές…
πηγή:news.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μικρές αλλαγές που καίνε θερμίδες
Μικρές αλλαγές που καίνε θερμίδες
http://air.news.gr/cov/we/weight_2014_3_7_12_55_29_b2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_9741.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_9741.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy