Χαρίστε δώρα- Μπισκότα με γλάσο

  Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά δώρα και χαρίστε τα στα αγαπημένα σας πρόσωπα που έχουν αδυναμία στα γλυκά. Μπισκότα με γλάσο Ποσότητα...

 





Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά δώρα και χαρίστε τα στα αγαπημένα σας πρόσωπα που έχουν αδυναμία στα γλυκά.
Μπισκότα με γλάσο
Ποσότητα: 15 μπισκότα περίπου
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, εκτός από το χρόνο παραμονής της ζύμης στο ψυγείο
Χρόνος ψησίματος: 10 - 12 λεπτά
Θερμοκρασία ψησίματος: 170°C
Υλικά:





  • 120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ λευκή ψιλή ζάχαρη
  • 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)
  • 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ περίπου ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
:1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και τον κρόκο και χτυπάμε πάλι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου η ζύμη να γίνει λεία. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

2. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης, και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλους κύκλους. Τοποθετούμε τους κύκλους σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
3. Για το γλάσο: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ασπράδι και μισή από την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα. Το γλάσο πρέπει να είναι παχύρρευστο, και συγχρόνως αρκετά μαλακό ώστε να περνά εύκολα από το κορνέ ζαχαροπλαστικής και να διατηρεί το σχήμα του.
4. Βάζουμε το μισό γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτή και στρογγυλή μύτη. Χρωματίζουμε το υπόλοιπο γλάσο σε ανοιχτή ροζ απόχρωση και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
5. Ξεκινούμε τη διακόσμηση των μπισκότων φτιάχνοντας τα μικρότερα πέταλα των λουλουδιών. Σχηματίζουμε ένα πολύ λεπτό σχέδιο ζιγκ ζαγκ ή μια διπλή συμπαγή γραμμή ώστε το γλάσο να είναι παχύ. Χρησιμοποιούμε ένα μικρό, επίπεδο πινελάκι για να τραβήξουμε το γλάσο προς το κέντρο του λουλουδιού. Αν χρειάζεται, υγραίνουμε ελαφρά το πινέλο. Δεν απομακρύνουμε όλο το γλάσο: το περίγραμμα πρέπει να μένει στη θέση του. Με το κορνέ σχηματίζουμε το επόμενο λουλούδι γύρω από το πρώτο και συνεχίζουμε με την ίδια τεχνική ώσπου να καλύψουμε ολόκληρο το μπισκότο. Μια άλλη ιδέα είναι να καλύψουμε μέρος του μπισκότου με μικρές κουκίδες από λευκό γλάσο. Στολίζουμε τα μισά μπισκότα με λευκό και τα άλλα μισά με ροζ γλάσο. Αφήνουμε τα μπισκότα έξω όλο το βράδυ για να σταθεροποιηθεί το γλάσο και το πρωί τα αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό κουτί μπισκότων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Για να πετύχουμε τη σωστή τεχνική μπορούμε να κάνουμε όσες δοκιμές θέλουμε σε ένα ή δύο μπισκότα. Σκουπίζουμε το γλάσο με ένα βρεγμένο πανάκι και πειραματιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή εμφάνιση. 
πηγή:epithimies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Χαρίστε δώρα- Μπισκότα με γλάσο
Χαρίστε δώρα- Μπισκότα με γλάσο
http://cdn.epithimies.gr/Assets/Modules/Editorial/Article/Images/biscuits.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_5712.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_5712.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy