Μυστικά από τις σημειώσεις της Μαμάς...

Καθημερινά προβλήματα στην κουζίνα ή το νοικοκυριό σας; Μην αγχώνεστε, υπάρχουν λύσεις. Ίσως να είναι η σημαντικότερη προίκα π...







Καθημερινά προβλήματα στην κουζίνα ή το νοικοκυριό σας; Μην αγχώνεστε, υπάρχουν λύσεις. Ίσως να είναι η σημαντικότερη προίκα που αφήνουν οι μαμάδες στις κόρες τους. Εμείς σας μαρτυράμε λίγες από αυτές, όπως πώς να κάνετε πιο τραγανή τη σφολιάτα σας, ή πως να διατηρήσετε στο βάζο παραπάνω καιρό τα λουλούδια σας!





Κάθε φορά που μαγειρεύετε λαδερό φαγητό και το αποθηκεύετε σε πλαστικό μπολ τροφίμων, αυτό που σας προβληματίζει είναι πως θα αφαιρέσετε τα λάδια από το πλαστικό μπολ. Υπάρχει λύση, μετά το πρώτο πλύσιμο περάστε το με χαρτί κουζίνας, πασπαλίστε το με ταλκ και περάστε το ξανά με μαλακό πανί. Ξανασαπουνίστε το και είναι έτοιμο και καθαρό!

Αν ποτέ δεν μπορείτε να πετύχετε στις συνταγές για πίτες η σφολιάτα να είναι τραγανή, δοκιμάστε αυτό, αλείψτε τα φύλλα με το ασπράδι ενός αυγού πριν βάλετε τη γέμιση. Η σφολιάτα σας σίγουρα θα είναι πιο τραγανή.

Αν έχετε λιγουρευτεί μια μαρουλοσαλάτα αλλά βγάζοντας το μαρούλι από το ψυγείο το βλέπετε «μαραμένο», μην το πετάξετε! Δοκιμάστε αυτό, βάλτε το σ’ ένα μπολ με κρύο νερό και ρίξτε μέσα χυμό από ένα λεμόνι. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Βγάλτε το, στεγνώστε το καλά και κόψτε τη σαλάτα που επιθυμούσατε τόσο πολύ!

Αν θέλετε να διατηρήσετε για παραπάνω μέρες τα λουλούδια που σας χάρισε ο αγαπημένος σας, μέσα στο βάζο που θα τα τοποθετήσετε βάλτε και τα παρακάτω δύο υλικά. Δύο σταγόνες βότκα και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανανεώνετε το νερό κάθε δύο μέρες προσθέτοντας πάντα αυτά τα δύο υλικά.

Φτιάχνετε σπιτικές μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού και τα αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Γνωστή και απαραίτητη διαδικασία! Εμείς σας λέμε άλλο ένα μυστικό, αν αλείψετε το εσωτερικό του κάθε βάζου με το λικέρ που σας αρέσει. Θα διατηρηθούν ακόμα περισσότερο!

Αν κάτι δεν πήγε καλά στην μπεσαμέλ που φτιάξατε για το παστίτσιο σας, μην αγχώνεστε σώζεται! Πως; Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο!

Έχετε υποσχεθεί στον αγαπημένο σας να του μαγειρέψετε το πιλάφι που τόσο του αρέσει. Κάτι όμως πήγε στραβά και δεν βγήκε σπυρωτό όπως θα έπρεπε. Βάλτε το ρύζι για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Θα γίνει πολύ καλύτερο από πριν!

Αν από την μονοήμερη εκδρομή σας φέρατε πίσω ρετσινιασμένα χέρια, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε! Τρίψτε τα χέρια σας με λίγο βούτυρο και μετά σαπουνίστε τα!
πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μυστικά από τις σημειώσεις της Μαμάς...
Μυστικά από τις σημειώσεις της Μαμάς...
http://2.bp.blogspot.com/-rJu9Wd4pc-w/Ux2jrKHdFOI/AAAAAAAAT_o/_tBtmrEg_UQ/s1600/25f3bdba5ee3fb707761fc11d4b6a405.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-rJu9Wd4pc-w/Ux2jrKHdFOI/AAAAAAAAT_o/_tBtmrEg_UQ/s72-c/25f3bdba5ee3fb707761fc11d4b6a405.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_4363.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_4363.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy