Απολαύστε ένα σπιτικό και ιδιαίτερο λικέρ από κυδώνια που σπάνια οι νέες νοικοκυρές χρησιμοποιούν. Αν αγαπάτε τα λικέρ καλό είναι...
Απολαύστε ένα σπιτικό και ιδιαίτερο λικέρ από κυδώνια που σπάνια οι νέες νοικοκυρές χρησιμοποιούν. Αν αγαπάτε τα λικέρ καλό είναι να το βάλετε στη συλλογή σας.
Υλικά:
- Κυδώνια
- Κονιάκ
- Ζάχαρη, κανελλογαρύφαλλα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τους φλοιούς τους, τα κουκούτσια και τα χαλασμένα τους μέρη. Τα πολτοποιούμε από το Στάμπ – μίξερ. Βάζουμε τον πολτό σε δοχείο και το αφήνουμε δύο μέρες. Κατόπιν το περνάμε από τουλουπάνι και το σφίγγουμε, για να βγει όλος ο χυμός του. Μετράμε 1 φλιτζάνι χυμό με 1 φλιτζάνι κονιάκ, ρίχνουμε ανάλογη ζάχαρη κανελλογαρύφαλλα και γεμίζουμε τις μποτίλιες. Τις αφήνουμε από διηθητικό χαρτί να λαμπικάρει. Γεμίζουμε τις μποτίλιες και είναι έτοιμο.
πηγή:about-woman.gr