10 μυστικά μαγειρικής που δεν θα βρείτε ποτέ σε βιβλία συνταγών

  Απλά μυστική μαγειρικής που αξίζει να τα έχετε υπόψη σας. Θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση και θα σας βοηθήσουν στην μαγειρική τ...

 




Απλά μυστική μαγειρικής που αξίζει να τα έχετε υπόψη σας. Θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση και θα σας βοηθήσουν στην μαγειρική τους.
1. Πάντα να υπολογίζετε λίγο λιγότερο χρόνο μαγειρέματος. Τα φαγητά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Πάντα να έχετε ένα κουτάλι στην άκρη ώστε να δοκιμάζετε το φαγητό.
α) Να μπορείτε να διορθώσετε τυχόν αστοχίες.
β) Αν βγει πραγματικά καλό να ξέρετε σε ποιο στάδιο κάνατε τη διαφορά στη γεύση.



 
 
3. Μην χρησιμοποιείτε κουταλάκια του γλυκού ή της σούπας για να προσθέσετε μπαχαρικά ή άλλα συστατικά. Αυτά αναφέρονται μόνο ως μονάδες μέτρησης.
Τα χέρια μας και η εμπειρία θα μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι αυτό που έλεγαν οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας με το μάτι.
4. Να χρησιμοποιείτε τα gadgets που έχετε στην κουζίνα σας, εξάλλου το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες μάγειρες, γιατί όχι και εμείς?
α) Εξοικονομείτε χρόνο
β) Δίνουν πολύ καλύτερο φινίρισμα άρα και αίσθηση στο στόμα
5. Οι θερμοκρασίες στους φούρνους είναι ενδεικτικές και απλές κατευθυντήριες γραμμές.
6. Πάντα όταν κάνουμε σούπες ή ζωμούς διαχωρίζουμε τα αποθέματα από τα υγρά. Θα έχουμε καλύτερη υφή και καθαρότερη γεύση.
7. Το μαγείρεμα δε θέλει βιασύνη και ταχύτητα, το μαγείρεμα θέλει έλεγχο.
Είναι σημαντικό όσο μαγειρεύετε κάτι να είστε πάντα εκεί και να ελέγχετε τη διαδικασία και την εξέλιξη.
8. Φρέσκα συστατικά
Είναι το Α & το Ω για κάθε συνταγή. Είτε πρόκειται για λαχανικά είτε για κρέας ή για όποιο άλλο συστατικό χρησιμοποιείτε στη συνταγή σας τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.
9. Να είστε πάντα σίγουροι για το τι κάνετε.
Καλό είναι να μην ψάχνετε τις συνταγές τελευταία στιγμή ούτε και να χρειάζεται να ανοιγοκλέινετε το καπάκι της κατσαρόλας ή τον φούρνο για να ελέγξετε το φαγητό σας ή να προσθέσετε υλικά που ίσως να έχετε ξεχάσει.
10. Στο τέλος ο κριτής πάντα είναι ο ουρανίσκος μας.
Και η γεύση είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική. Το φαγητό είναι πάντα τόσο καλό ή τόσο κακό, όσο εμείς θα το γευτούμε. Πίσω από κάθε νέα συνταγή βρίσκεται πάντα μια φυσική γεύση που φέρνει μαζί της. Νιώστε τη στο μυαλό σας και αρχίστε.
πηγή: cookbox.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 10 μυστικά μαγειρικής που δεν θα βρείτε ποτέ σε βιβλία συνταγών
10 μυστικά μαγειρικής που δεν θα βρείτε ποτέ σε βιβλία συνταγών
http://4.bp.blogspot.com/-2eekIiPEDk8/UxnsvVl1G0I/AAAAAAAAT9I/Z4GBELD5Vcg/s1600/94de6bd8efa6bfd2b284e2c85fa5cc15.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-2eekIiPEDk8/UxnsvVl1G0I/AAAAAAAAT9I/Z4GBELD5Vcg/s72-c/94de6bd8efa6bfd2b284e2c85fa5cc15.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/10.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/10.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy