Ανανέωσε το σπίτι με 0 ευρώ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Άφησε να φυσήξει στο σπίτι σου άνεμος ανανέωσης χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Με πρακτικές και διασκεδαστικές μαστοριές: ...










Άφησε να φυσήξει στο σπίτι σου άνεμος ανανέωσης χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Με πρακτικές και διασκεδαστικές μαστοριές:









Αξιοποίησε τις παλιές μπογιές που έχουν περισσέψει από καιρό και πιάνουν τόπο στην αποθήκη, εφαρμόζοντας νέες, φαεινές ιδέες. Βάψε το παλιό τραπέζι, τα ξύλινα σκαμνάκια, τις εσωτερικές πόρτες, τις μετώπες των σκαλοπατιών. Δες τις παλιές ξύλινες πολυθρόνες με άλλο μάτι και δώσε την ευκαιρία στα παραγκωνισμένα σου έπιπλα να λάμψουν σε φωτεινές, χαρούμενες αποχρώσεις. Πάρε μονωτική ταινία και κάνε μπορντούρες στους τοίχους σε αντίθετα χρώματα. Δοκίμασε να βάψεις το τσιμεντένιο δάπεδο του υπογείου με χιουμοριστική έμπνευση, χωρίς να ξεχάσεις το  βερνίκι στο τελευταίο χέρι για  ανθεκτικότητα.
Φέρε στην επιφάνεια όλα τα ρετάλια υφασμάτων που φυλάς στα ντουλάπια. Κάλλιστα μπορείς να τα μετατρέψεις σε καλύμματα με ασορτί  μαξιλάρια για τον καναπέ ή το κρεβάτι σου. Δεν χρειάζεται να διαθέτεις κλασικά υφάσματα επίπλωσης: λουλουδάτα σχέδια, ρίγες και μεγάλα ντεσέν δίνουν μια χαρούμενη νότα και συνδυάζονται εύκολα, αρκεί τα χρώματα να ταιριάζουν.
Έχεις κουτιά με παλιές φωτογραφίες που δεν τις βλέπεις ποτέ; Φέρε τες στο προσκήνιο. Διάλεξε τις αγαπημένες σου και  φτιάξε ένα εντυπωσιακό  κολάζ με τα στιγμιότυπα της επιλογής σου. Κάλυψε μ’ αυτές έναν τοίχο, το τραπεζάκι του καφέ, ένα ράφι, όποια επιφάνεια σου αρέσει.
Κάνε αναδιάταξη στη θέση των επίπλων. Δε χρειάζεται να φέρεις τα πάνω-κάτω: μια απλή μετακίνηση του καναπέ σε άλλο σημείο ή και γωνιακά στην σάλα, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά! Το δεύτερο βήμα είναι να αλλάξεις δωμάτιο στα έπιπλα, όχι απλά θέση: βάλε την αναπαυτική καρέκλα του καθιστικού στην κρεβατοκάμαρά σου, δίπλα στο παράθυρο και  απόλαυσε ένα νέο  συμπαθητικό καταφύγιο για  διάβασμα.
Χρησιμοποίησε μεταξωτές κορδέλες ή λουρίδες από καλό ύφασμα για  να διακοσμήσεις τις χειρολαβές και τα πόμολα των συρταριών ή για  να φτιάξεις  δέστρες για τις πετσέτες του φαγητού.
Αν σου έχει περισσέψει ταπετσαρία τοίχου, χρησιμοποίησέ την για να ντύσεις την εξωτερική πλευρά των συρταριών.
Αν είσαι συλλέκτρια/ης ευχετήριων καρτών που μυρίζουν… παρελθόν και δεν σου κάνει καρδιά να τις πετάξεις, είναι ώρα να τους δώσεις την θέση που τους αξίζει: παράταξέ τες στην μετώπη του τζακιού ή καρφίτσωσέ τες στον ξεχασμένο πίνακα ανακοινώσεων από φελλό.
Κατασκεύασε ένα νέο κεφαλάρι για το κρεβάτι σου με μια γουστόζικη πικέ  κουβέρτα ή ένα βαμβακερό πάπλωμα σε φρέσκα χρώματα: απλά δίπλωσέ το όμορφα και κάλυψε το παλιό με αυτό.
Έχεις εξωτερικό κήπο ή μπαλκόνι πλημμυρισμένο στα λουλούδια; Κόψε μερικά και βάλε τα σε  βάζα που θα μοιράσεις σε κάθε δωμάτιο, για να γεμίσουν με χρώμα όλοι οι χώροι του σπιτιού.
Αν διαθέτεις τζάκι: Bάλε σε παράταξη στον κενό του χώρο μικρά χαρούμενα γλαστράκια με φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φως, είτε κεριά σε διάφορα χρώματα.
Τύλιξε κυλινδρικά πετσέτες του μπάνιου σε δύο διαφορετικά χρώματα και τοποθέτησέ τες στα ράφια ή μέσα σε ένα γουστόζικο καλάθι στο λουτρό. Μια πρωτότυπη πρόταση είναι να συνδυάσεις τυρκουάζ με καφέ σοκολατί.
Δοκίμασε να μετατρέψεις μικρά άδεια μπουκάλια – όπως του κρασιού  - σε βάζα που θα φιλοξενήσουν ένα και μοναδικό λουλούδι, όπως ζέρμπερα σε διάφορα χρώματα. Βάλε πολλά μαζί στη σειρά, έστω και αν έχουν διαφορετικά ύψη.
Σχεδόν πάντα υπάρχει στο νοικοκυριό κάποιο καλάθι που περισσεύει. Μπορείς να το γεμίσεις με περιοδικά ή βιβλία που διαβάζεις συνήθως στην κρεβατοκάμαρα. Δώσε του ένα χαριτωμένο τόνο στρώνοντας ένα κομψό πετσετάκι στον πάτο.  
πηγή:Golden Magazine

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ανανέωσε το σπίτι με 0 ευρώ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ανανέωσε το σπίτι με 0 ευρώ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://4.bp.blogspot.com/-CJrs_ameNXs/Ux57s6HaeKI/AAAAAAAAUEg/b4628ioxjMw/s1600/woonnieuwsfebruari.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-CJrs_ameNXs/Ux57s6HaeKI/AAAAAAAAUEg/b4628ioxjMw/s72-c/woonnieuwsfebruari.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/0.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/0.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy