DIY: Οικολογικά καθαριστικά χωρίς να ξοδέψετε χρήματα

Γιατί να ξοδεύουμε μια περιουσία σε καθαριστικά προϊόντα  που επιφέρουν τοξικά χημικά στο περιβάλλον που ζούμε; Συνδυάζοντας συν...





Γιατί να ξοδεύουμε μια περιουσία σε καθαριστικά προϊόντα  που επιφέρουν τοξικά χημικά στο περιβάλλον που ζούμε; Συνδυάζοντας συνηθισμένα υλικά, που κάθε σπίτι διαθέτει μπορούμε να παρασκευάσουμε τα δικά μας οικολογικά καθαριστικά, που θα έχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα με αυτά του εμπορίου.






Παράλληλα δεν επιβαρύνουν ούτε τη τσέπη μας , ούτε το περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον 1 στους 3 ανθρώπους αναπτύσσει αλλεργίες κάποια στιγμή στη ζωή του. Όλα τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε συνεισφέρουν σε αυτό.
Υπάρχουν πολλές φτηνές και εύκολες στη χρήση οικολογικές λύσεις για τον καθαρισμό του σπιτιού μας. Στην κατηγορία αυτή θα προσπαθήσουμε να σας εισάγουμε σε ένα φυσικό και ανέξοδο τρόπο καθαρισμού του χώρου όπου ζείτε.

Καθαρισμός, μπρούτζινων αντικειμένων με λεμόνι
H μυρωδιά του λεμονιού είναι πάντα αναζωογονητική και προσδίδει φρεσκαδα, για πολλούς αυτή η μυρωδιά θυμίζει καθαριότητα. Τα περισσότερα γνωστά καθαριστικά του εμπορίου έχουν προϊόντα με το άρωμα λεμονιού για να ευχαριστήσουν τους καταναλωτές τους.

Ένας εύκολος, οικονομικός και κυρίως οικολογικός τρόπος να καθαρίσετε τα τηγάνια ή τις κατσαρόλες με μπρούτζινο πάτο και οτιδήποτε άλλο μπρούτζινο σκεύος έχετε είναι ο χυμός λεμονιου.
Εκτέλεση:
Κόψτε  ένα λεμόνι στα 2 βουτήξτε το σε λίγο αλάτι και καθαρίστε τα μπρούντζινα μέρη των οικιακών σκευών.
Γυαλίστε τα έπιπλα με λάδι ελιάς και ξύδι
Αν θέλετε τα έπιπλα σας να βρούν την χαμένη λάμψη τους, δημιουργείστε ένα φυσικό γυαλιστικό με λάδι ελιάς και ξύδι.
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε 3 μέρη ελαιόλαδου και 1 μέρος ξυδιού σε ένα μπώλ. Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό πανί και βουτώντας το στο μείγμα τρίψτε τα έπιπλα σας για να τους δώσετε έξτρα λάμψη.
Φυσικό αποφρακτικό σωλήνων με σόδα και ξύδι
Χρησιμοποιείστε το φυσικό αποφρακτικό από σόδα και ξύδι μια φορά την εβδομάδα και ξεμπερδέψτε με τις βουλωμένες σωλήνες αποχέτευσης για πάντα.
Υλικά:
-½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα
-1 φλυτζάνι λευκό ξύδι
-1½ λίτρο καυτό νερό
Εφαρμογή:
Ρίξτε την σόδα στην αποχέτευση και μετα από λίγα δευτερόλεπτα προσθέστε το ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει για αρκετά λεπτά πριν ρίξετε το καυτό νερό.
Καθαρός φούρνος μικροκυμάτων με λεμόνι
Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καθαριστικό σε πολλές περιπτωσεις. Δίνει το υπέροχο άρωμα του φυσικά δεν λεκιάζει τις επιφάνειες και συνιστάται ανεπιφύλακτα.
Εκτέλεση:
Καθαρίστε και αρωματίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας βάζοντας 4 κουταλιές χυμό λεμονιού σε 1 φλιτζάνι νερού. Βάλτε το μείγμα αυτό στο φουρνο μικροκυμάτων και αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά, έπειτα περάστε το φούρνο μ' ένα καθαρό πανάκι και είναι έτοιμος, καθαρός και αρωματισμένος.
Επίσης ένα μείγμα από αλάτι και λεμονί σε μορφή αλοιφής με το οποίο μπορείτε να καθαρίσετε το φουρνάκι σας θα του δώσει λάμψη και επιπλέον θα σκοτώσει όλα τα μικρόβια χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού.
Ξεφορτωθείτε τα αυτοκόλλητα με ξύδι
Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να ξεκολλήσετε παλιά αυτοκόλλητα από διάφορες επιφάνειες του σπιτιού και αυτά επιμένουν να μην φεύγουν; Τα απομεινάρια του χαρτιού και της κόλλας είναι μπελάδες, που για να τους ξεφορτωθούμε πρέπει να ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο τρίβωντας, εκτος κι αν χρησιμοποιήσουμε το θαυματουργό ξύδι.
Εκτέλεση:
Με ένα σφουγγάρι απλώστε το ξύδι αρκετές φορές πάνω στο αυτοκόλλητο που θελετε να αφαιρέσετε, ωσπου να μουσκέψει καλά. Μετά από μερικά λεπτά τρίψτε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανί και τα υπολλείματα της κόλλας θα εξαφανιστούν μαγικά!
Οικολογικός καθαρισμός των τζαμιών με ξύδι
Καθαρίσετε τα τζάμια των παραθύρων στο σπίτι σας με οικολογικό τρόπο.
Εκτέλεση:
Αναμίξτε 2  κουτάλια του γλυκού λευκό ξύδι με ½ λίτρο νερό και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα απλικατέρ. Ψεκάστε τα τζάμια με το παρασκευασμα και χρησιμοποιείστε παλιές εφημερίδες ή ένα βαμβακερό πανί για να τα σκουπίσετε.
Συμβουλή:
Είναι προτιμότερο να καθαρίσετε τα τζάμια κάποια στιγμή που δεν τα χτυπάει ο ήλιος, έτσι ώστε να μην στεγνώνει το μείγμα μόλις το ψεκάζετε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεκέδες. Φροντίστε να μην χρησιμοποιείσετε πολύ λευκό ξύδι και να ακολουθήσετε την παραπάνω συνταγή γιατί αλλιώς υπάρχει περίπτωση το τζάμι να θολώσει και να χάσει την διαφάνεια του.
Πώς να καθαρίσω τους πίνακες ζωγραφικής στο σπίτι;
Οι πίνακες που στολίζουν τους τοίχους του σπιτιού χάνουν τη λάμψη των χρωμάτων τους με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό οφείλετε είτε στην σκόνη που κάθετε πάνω τους είτε στον καπνό, εάν είμαστε καπνιστές. Η εύκολη  λύση είναι να τους πάμε στην κοντινότερη γκαλερί και να μας τους καθαρίσουν, αλλά αυτό είναι δαπανηρό και χρονοβόρο.
Εκτέλεση:
Ο ασφαλέστερος τρόπος να καθαρίσουμε τους πίνακες στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσουμε μια πολύ μαλακή βούρτσα, όπως παιδική οδοντόβουρτσα ή βούρτσα ξυρίσματος, και με μικρές κυκλικές κινήσεις να τρίψουμε απαλά όλη την επιφάνεια ώσπου να γυαλίσει. Μη χρησιμοποιήσετε νερό γιατί ο κίνδυνος να καταστρέψετε τον πίνακα είναι φανερός.
Αν πρόκειται για πίνακα με χρώματα λαδιού και έχετε να κάνετε με σοβαρούς λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό στεγνό πανί στο οποίο θα έχετε ρίξει 2 σταγόνες οινόπνευμα. Τρίψτε πολύ προσεκτικά το λεκέ με μικρές κινήσεις για να μη φύγει το χρώμα ή για να μη χαράξετε τον πίνακα.

πηγή:www.peristerinews.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: DIY: Οικολογικά καθαριστικά χωρίς να ξοδέψετε χρήματα
DIY: Οικολογικά καθαριστικά χωρίς να ξοδέψετε χρήματα
http://3.bp.blogspot.com/-3hIFqQtntkU/UvTjgI1bzhI/AAAAAAAATqc/J8OLhvsn2So/s1600/IMG_4889Blog_thumb.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-3hIFqQtntkU/UvTjgI1bzhI/AAAAAAAATqc/J8OLhvsn2So/s72-c/IMG_4889Blog_thumb.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/diy_7.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/diy_7.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy