Μυστικά & συμβουλές για τέλεια τηγανητά

  Συμβουλές για τέλεια τηγανητά Το ιδανικό τηγανητό είναι κρουστό και τραγανό στο εξωτερικό του, ζουμερό στο εσωτερικό του και...

Οι μεζέδες είναι μόδα 
Συμβουλές για τέλεια τηγανητά
Το ιδανικό τηγανητό είναι κρουστό και τραγανό στο εξωτερικό του, ζουμερό στο εσωτερικό του και δεν... προδίδει το λάδι του.
—Το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αρκεί να μην το αφήσουμε να κάψει τόσο ώστε να αρχίζει να αχνίζει. Γι' αυτό, το ζεσταίνουμε σταδιακά, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του από το χαμηλό στο μέτριο.
—Το τηγάνισμα χρειάζεται μπόλικο ελαιόλαδο. Το υλικό που τηγανίζουμε πρέπει να βρίσκεται 2,5 εκ. κάτω από το λάδι.
—Δεν γεμίζουμε ποτέ το τηγάνι. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στα υλικά που τηγανίζουμε.



Αν στη διάρκεια του τηγανίσματος διαπιστώσουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο λάδι, βγάζουμε πρώτα το υλικό που τηγανίζουμε, προσθέτουμε το επιπλέον και περιμένουμε να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία.
—Αφαιρούμε τις τροφές που τηγανίζουμε με πιρούνα ή τρυπητή κουτάλα για να μην παρασύρουν το λάδι μαζί τους.
—Στραγγίζουμε τα τηγανητά μας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας προτού τα σερβίρουμε.
-μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι 3-4 φορές, εκτός αν έχουμε τηγανίσει κάτι παναρισμένο, οπότε το λάδι μας θα «βρομίσει». Τότε, πριν το αποθηκεύσουμε, το στραγγίζουμε μέσα σε γάζα.
—Για να γίνουν τραγανά και αλάδωτα τα κολοκυθάκια, τα τηγανίζουμε με αλεύρι ή κουρκούτι.
—Η μελιτζάνα «ρουφάει» το λάδι σαν το σφουγγάρι. Για να απορροφήσει λιγότερο, πριν περάσουμε κάθε φέτα της από το κουρκούτι, την βουτάμε πρώτα σε κρύο νερό.
—Τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες ταιριάζουν πολύ με πασπαλισμένη πάπρικα και συνοδεύονται υπέροχα με σάλτσα ντομάτα, γιαούρτι, τζατζίκι, ταραμοσαλάτα ή σκορδαλιά.

To κουρκούτι και οι παραλλαγές του
Είναι ο χυλός που τυλίγει προστατευτικά τα τηγανητά και με το τηγάνισμα τους δίνει μια υπέροχη κρούστα, κάνοντάς τα ακαταμάχητα!
Βασική συνταγή: Φτιάχνουμε το κουρκούτι για τα τηγανητά ανακατεύοντας 2 φλιτζάνια νερό με 2 φλιτζάνια αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να σχηματιστεί μια ομογενής μάζα.

Παραλλαγές
—Αντικαθιστούμε το νερό με μπίρα.
—Αντικαθιστούμε το αλεύρι με κορν φλάουρ.
—Βάζουμε ανθρακούχο αντί για κανονικό νερό.
—Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο.
—Μπορούμε να αρωματίσουμε το κουρκούτι με ρίγανη, θρούμπι, πάπρικα, κάρι, κρόκο Κοζάνης.
—Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουτ. σούπας γάλα.
—Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μπέικιν ή σόδα μαγειρικής.
—Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορούμε να βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.


πηγή: www.thecookbook.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μυστικά & συμβουλές για τέλεια τηγανητά
Μυστικά & συμβουλές για τέλεια τηγανητά
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130311/engine/assets_LARGE_t_241661_54174811_type12533.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_8246.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_8246.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy