Το σαββατοκύριακο της οικογένειας

Όλη την εβδομάδα τρέχετε και δε φθάνετε. Περιμένετε να έρθει το σαββατοκύριακο για να περάσετε λίγο χρόνο με το παιδί σας, ...

Το σαββατοκύριακο της οικογένειας

Όλη την εβδομάδα τρέχετε και δε φθάνετε. Περιμένετε να έρθει το σαββατοκύριακο για να περάσετε λίγο χρόνο με το παιδί σας, να κάνετε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας και να ξεκουραστείτε. Τις περισσότερες φορές όμως ξεκινάτε την καινούργια εβδομάδα πιο κουρασμένη από πριν καθώς είχατε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, να ψωνίσετε από το super market, να πάτε το παιδί σας στο μπαλέτο, να το διαβάσετε…Αναρωτιέστε πώς θα οργανωθείτε ώστε να απολαμβάνετε τα σαββατοκύριακα σας;



 Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.
Να συζητήσετε με το σύντροφό σας πώς θέλετε να περνάτε το σαββατοκύριακο ώστε να οργανώσετε όπως μπορείτε καλύτερα το χρόνο σας.
Είναι σημαντικό να έχετε σχεδιάσει να κάνετε κάτι για να περιμένετε με χαρά το τέλος της εβδομάδας.
Να συζητήσετε με τα παιδιά σας και να συμφωνήσετε ότι η μελέτη των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή να έχουν μείνει λίγα προκειμένου να έχουν κι αυτά ελεύθερο χρόνο να παίξουν, να συναντήσουν τους φίλους τους.
Ακόμα κι αν έχουν κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες, στον ενδιάμεσο χρόνο μπορείτε να κάνετε κάτι για εσάς, π.χ έναν περίπατο στα μαγαζιά ή να βγείτε για έναν καφέ.
Προγραμματίστε να κάνετε την τακτοποίηση του σπιτιού τις άλλες ημέρες της εβδομάδας.
Το σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για να βγείτε έξω. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε οικογενειακά π.χ έναν περίπατο στην παιδική χαρά, να δείτε ένα έργο στον κινηματογράφο ή να επισκεφτείτε φίλους. Αυτά θα δώσουν μεγάλη χαρά στα παιδιά.
Καλό θα είναι κατά διαστήματα να πραγματοποιείτε κάποια ημερήσια οικογενειακή απόδραση. Πολλοί θεωρούν πολυτέλεια αυτές τις εκδρομές όμως στην πραγματικότητα αποτελούν αληθινή ανάσα γιατί δυναμώνουν τις οικογενειακές σχέσεις, εξισορροπούν τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και χαλαρώνουν τη διάθεση ακόμα και των πολύ μικρών παιδιών.
Είναι σημαντικό να οργανώνετε κάτι οι δυο σας ως ζευγάρι, μόνοι σας ή με φίλους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, να χαλαρώσετε και να έρθετε πιο κοντά.
Το σαββατοκύριακο, λοιπόν, είναι η μικρή σας ανάσα ξεκούρασης, διασκέδασης, χαλάρωσης και επικοινωνίας. Από εσάς εξαρτάται ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσετε.
πηγή:news.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Το σαββατοκύριακο της οικογένειας
Το σαββατοκύριακο της οικογένειας
http://air.news.gr/cov/ey/eytyxismeni%20oikogeneia_b2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_7902.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_7902.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy