Μυστικά... Οικιακής Οικονομίας!

Απορίες για καθημερινά προβλήματα νοικοκυριού; Πώς να αποθηκεύσω σωστά το κρέας μου; Πώς θα ξέρω ότι τα πλαστικά δοχεία μου είναι κ...



Απορίες για καθημερινά προβλήματα νοικοκυριού; Πώς να αποθηκεύσω σωστά το κρέας μου; Πώς θα ξέρω ότι τα πλαστικά δοχεία μου είναι κατάλληλα για την αποθήκευση τροφίμων; Πώς μπορώ να κάνω οικονομία στην κουζίνα μου; Να αγοράσω χύτρα ταχύτητας; Αν σκέφτεστε αυτά και άλλα πολλά, εμείς σας δίνουμε κάποιες απαντήσεις για να κάνουμε το νοικοκυριό σας... παιχνιδάκι!

 

Στον κόσμο των πλαστικών!
Έχετε την απορία αν όλα τα πλαστικά δοχεία είναι κατάλληλα για τρόφιμα; Για να επιβεβαιωθείτε, κοιτάξτε αν υπάρχει το σήμα με το ποτήρι και το πιρούνι. Αν υπάρχει, υποδεικνύει ότι το πλαστικό σκεύος είναι κατάλληλο για την αποθήκευση τροφίμων.
Την ίδια προσοχή πρέπει να επιδείξετε στα σύμβολα που δηλώνουν ότι το πλαστικό είναι φτιαγμένο από πολυκαρβονικές ενώσεις. Γιατί περιέχουν την επικίνδυνη χημική ουσία διφαινόλη Α.
Πως θα τα αποφύγετε; Αν σ’ ένα τάπερ δείτε 3 βελάκια σε τρίγωνο με τον αριθμό 07 στο κέντρο, ή τα αρχικά PC, αποφύγετέ τα.
Αν κρατάτε τα πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά ή εμφιαλωμένα νερά, για την αποθήκευση λαδιού ή άλλων υγρών, αναθεωρείστε! Η σύσταση διαφορετικών υγρών μπορεί να προκαλέσει τη μεταφορά επικίνδυνων ουσιών από το πλαστικό στο υγρό επομένως και στον οργανισμό μας.
Αποθήκευση κρέατος!
Έχετε αγοράσει κιμά, αλλά δεν ξέρετε πότε θα τον μαγειρέψετε; Η λύση είναι να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Πώς; Τυλίξτε τον σε μεμβράνη και μετά απλώστε τον με τα χέρια σας για να γίνει ένα πλακέ κομμάτι. Μετά τυλίξτε τον και σε αλουμινόχαρτο. Ο λόγος είναι πως έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετό χώρο μέσα στην κατάψυξή σας.
Αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο κρέας στην κατάψυξη μην το αλατίσετε και κυρίως μην το καρυκεύσετε. Ο λόγος που δεν είναι σωστό το αλάτισμα, είναι γιατί θα απορροφήσει όλο το νερό με αποτέλεσμα το κρέας να γίνει πιο μαλακό αλλά και να χάσει τις θρεπτικές του ουσίες.
Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη μπριζόλες ή παϊδάκια, τυλίξτε πρώτα την άκρη του κοκάλου τους με αλουμινόχαρτο ώστε να προστατεύσετε το σακουλάκι από ενδεχόμενο σχίσιμο.
Αν έχετε μαγειρεμένο κρέας, για παράδειγμα κοκκινιστό, καλό θα ήταν να το αποθηκεύσετε ξεχωριστά από τη σάλτσα του, για να μην επηρεαστεί από το νερό.
Οικονομία στην κουζίνα
Αν στο νοικοκυριό σας δεν περιλαμβάνεται χύτρα ταχύτητας, ξανασκεφτείτε το! Με τις χύτρες εξοικονομείτε 30 με 60% ρεύμα. Επίσης, σημαντική οικονομία κάνουν και τα εμαγιέ σκεύη γιατί απορροφούν καλύτερα τη θερμότητα.
8-10 λεπτά πριν το φαγητό να είναι έτοιμο, κλείνετε το φούρνο. Κάνετε με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη εξοικονόμηση και το φαγητό ολοκληρώνεται με τη θερμοκρασία που κρατά.
Καλύτερα, αν θέλετε να ελέγξετε το φαγητό σας να το κάνετε από το τζάμι του φούρνου. Ο λόγος είναι πως κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του χάνεται το 20% της θερμότητάς του.
πηγή: .flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μυστικά... Οικιακής Οικονομίας!
Μυστικά... Οικιακής Οικονομίας!
http://1.bp.blogspot.com/-NOAWgaVxrAk/UwndTbHEORI/AAAAAAAATto/12ou5scSxlE/s1600/mustika_oikiakis_oikonomias_1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-NOAWgaVxrAk/UwndTbHEORI/AAAAAAAATto/12ou5scSxlE/s72-c/mustika_oikiakis_oikonomias_1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_7569.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_7569.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy