Το πιο γρήγορο λικέρ που μπορείτε να φτιάξετε σε 10 λεπτά. Μια ξεχωριστή γεύση για όσους αγαπούν την μυρωδιά της κανέλας. ...
Υλικά
- Ζάχαρη 1 κιλό
- Τσίπουρο 500 ml ή καθαρό οινόπνευμα (αλκοόλ)
- Ξυλάκια κανέλας 5
- Κανέλα 1 κουτάλι σούπας σε σκόνη
- Νερό 1/2 λίτρο
- Λεμόνι 1/2 τον χυμό του
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,την ζάχαρη
και τα ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να
λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο
λίγο το τσίπουρο ( ή το καθαρό οινόπνευμα), δοκιμάζοντας παράλληλα μήπως
είναι πολύ δυνατό το τσίπουρο (ή το οινόπνευμα) και μας πικρίσει.
Βάζουμε σε διπλό τούλι δεμένο καλά ή σε φίλτρο καφέ κλεισμένο καλά την
κουταλιά σκόνης κανέλας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι η γεύση της κανέλας να είναι δυνατή. Ρίχνουμε και τον
χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε από
την κατσαρόλα σιγά σιγά φιλτράροντας (σουρώνοντας) χρησιμοποιώντας
διπλό τούλι ή φίλτρο καφέ, σε ένα μπουκάλι όπου και θα παραμείνει
αποθηκευμένο το λικέρ μας και έτοιμο για σερβίρισμα.* Αν θέλουμε μπορούμε μέσα στο μπουκάλι αποθήκευσης να βάλουμε 2 ξυλάκια κανέλας.
πηγή:chefoulis.gr