«Ακούστε» το σώμα σας. Ώρα για αποτοξίνωση!

Μετά τις γιορτές, τη διατροφική και «αλκοολική» κραιπάλη, καλό είναι να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατ...

Detox


Μετά τις γιορτές, τη διατροφική και «αλκοολική» κραιπάλη, καλό είναι να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στον οργανισμό μας να ισορροπήσει και να αποτοξινωθεί από τα πολλά λιπαρά, το αλκοόλ, τη ζάχαρη, το αλάτι, κ.ά.  Και μπορεί να λέγεται ότι η  άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσουμε το σώμα μας, αλλά μην περιμένετε μέχρι την άνοιξη για να ξεκινήσετε. Η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός είναι ένα πρόγραμμα συντήρησης για όλες τις εποχές.


 
Η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε! Μία γενική διαπίστωση για την περίοδο μετά τις χριστουγεννιάτικες αργίες είναι ότι βρίσκει σχεδόν τους πάντες βαρύτερους κατά 2 έως 5 κιλά. Αυτό συμβαίνει, γιατί αφενός είναι μία περίοδος με πολλές  γιορτές συγκεντρωμένες σε σύντομο χρονικό διάστημα (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια), που αυτό συνεπάγεται πολλά καλέσματα, γεύματα εκτός σπιτιού, γλυκά, άφθονο ποτό και αφετέρου, γιατί η διασκέδαση στην Ελλάδα έχει συνδεθεί με το φαγοπότι, χωρίς να επακολουθεί απαραιτήτως και χορός, με αποτέλεσμα οι γιορτές να επιβαρύνουν όχι μόνο την τσέπη μας αλλά και την υγεία μας.
Μετά από περιόδους υπερφαγίας, το σώμα συνήθως από μόνο του ψάχνει τρόπους για να «ισορροπήσει». Όπως υποστηρίζει η *Δρ. Marianna Pochelli, διδάκτωρ Νευροπαθητικής Ιατρικής, το σώμα μας είναι από τη φύση του εξοπλισμένο με τη δική του διαδικασία αποτοξίνωσης. Αλλά η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, καφεΐνης, επεξεργασμένων τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, φυτοφαρμάκων, καλλυντικών, διοξινών, καθώς επίσης το άγχος και η πολύ λίγη άσκηση επιβραδύνουν εξαιρετικά τη φυσική λειτουργία αποτοξίνωσης. Τότε η μόνη λύση είναι να επέμβουμε εμείς οι ίδιοι αλλάζοντας τη διατροφή μας και υιοθετώντας καλές πρακτικές ενισχύουμε τους τρόπους αποτοξίνωσης.
Πώς γνωρίζετε εάν χρειάζεστε αποτοξίνωση;
Αν αντιμετωπίζετε κόπωση, μείωση της μνήμης, αλλεργίες και μολύνσεις, ευερεθιστότητα, άγχος και κατάθλιψη, δυσκολία με την αύξηση του σωματικού βάρους και την απώλεια βάρους, αδυναμία στους μυς και τις αρθρώσεις σας, εξανθήματα στο δέρμα, υποτροπιάζουσες μολύνσεις, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κοιλιακό τυμπανισμό, και δυσπεψία. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν τεράστια βελτίωση των παραπάνω συμπτωμάτων μετά από μια αποτοξίνωση. Στην αρχή, μπορεί να αισθάνεστε λίγο αποπροσανατολισμένοι, λόγω των τοξινών που απελευθερώνονται. Ωστόσο, εάν επιμείνετε, θα αρχίσετε να αισθάνεστε περισσότερη ενέργεια και γεμάτοι ζωντάνια.
Μια πλήρης αποτοξίνωση επιτυγχάνεται με τη βελτιστοποίηση της αποτοξινωτικής σας ικανότητας. Μόλις γίνει αυτό, θα αρχίσει η κινητοποίηση και δέσμευση των μετάλλων στο σώμα σας και η αποβολή τους μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.
4 βήματα για αποτοξίνωση
  1. Επαναφέρετε σε σωστή λειτουργία το έντερό σας
Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι να πιείτε χυμό ενός λεμονιού σε 340 ml ζεστό φιλτραρισμένο νερό. Το λεμόνι ενεργοποιεί το συκώτι, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι τοξίνες, ενώ βοηθάει στο να καθαρίσουν και να μετακινηθούν τα υπολείμματα των εντέρων. Όπως γνωρίζουμε όλοι, αν το πεπτικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε πλήρως από τα ανεπιθύμητα απόβλητα και τις τοξίνες. Το σώμα μας αποβάλλει πολλές τοξίνες κατά τη διάρκεια των κενώσεων, αλλά αν το έντερο δεν λειτουργεί τακτικά (δυσκοιλιότητα), μπορεί οι τοξίνες να απορροφηθούν και να περάσουν πάλι στον οργανισμό μας. Για να επαναφέρετε σε σωστή λειτουργία το έντερό σας πρέπει να μάθετε τις κατάλληλες τροφές που πρέπει να καταναλώνετε. Κι αυτό πρέπει να είναι ένα πρώτο βήμα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που έχει ως στόχο να καθαρίσει το σώμα.
Tips.   Εξαλείψτε τα κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα ( γαλακτοκομικά, γλουτένη, καλαμπόκι, αυγά, κ.λ.π. ) και πάρτε προβιοτικά και ένζυμα για ένα ή δύο μήνες πριν από την αποτοξίνωση. Τα προβιοτικά βοηθούν στην ισορροπημένη εντερική λειτουργία, βοηθώντας στη διάσπαση των τροφίμων και τον έλεγχο των «κακών» βακτηρίων που βρίσκονται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να βελτιστοποιείται η διαδικασία αποτοξίνωσης. Πάντοτε να παίρνετε τα προβιοτικά με άδειο στομάχι.
2. Ενισχύστε τα αποτοξινωτικά γεύματα
Χρησιμοποιήστε υγιεινά λίπη (ωμέγα-3 λιπαρά, ελαιόλαδο, λινέλαιο), αμινοξέα (τα οποία ενισχύουν το συκώτι για τη διαδικασία της αποτοξίνωσης)καθώς και μέταλλα, κυρίως ψευδάργυρο και σελήνιο. Ακόμη, η πράσινη χρωστική ουσία των φυτών, η χλωροφύλλη, είναι δομικά παρόμοια με την αιμοσφαιρίνη στο ανθρώπινο σώμα –είναι το ίδιο με το στοιχείο του σιδήρου που περιέχεται στο αίμα. Αυξάνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος και βελτιώνει την οξυγόνωση, την αποτοξίνωση και την κυκλοφορία. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να τρώτε πολλές μερίδες φρέσκα πράσινα λαχανικά κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης.
3. Αποτοξίνωση ήπατος
Το συκώτι είναι το χημικό εργοστάσιο του σώματός μας. Μετατρέπει τις πρώτες ύλες που λαμβάνει από τις τροφές σε άμεσα χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες, και τις τοξικές ουσίες σε υλικά που αποβάλλονται από το παχύ έντερο και τους νεφρούς. Μεταβολίζει τα λίπη, τρέφει και αποτοξινώνει  όλον τον οργανισμό. Επίσης, εποπτεύει την ανάπτυξη και λειτουργία όλων των κυττάρων του οργανισμού.  Όταν το ήπαρ περιέλθει σε συμφόρηση  είναι βέβαιο ότι θα επακολουθήσει νόσηση. Γι’ αυτό προτείνεται ανά τακτά διαστήματα να προσφέρουμε στο συκώτι μας μια δίαιτα αποτοξίνωσης με την κατανάλωση των παρακάτω τροφών.
Γκρέιπφρουτ. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, το γκρέιπφρουτ τονώνει την παραγωγή των ενζύμων που βοηθάνε στη μείωση των τοξινών.
Πράσινο Τσάι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες το πράσινο τσάι βοηθάει πάρα πολύ το συκώτι ώστε να είναι 100% λειτουργικό.
Μήλα. Επειδή περιέχουν πηκτίνη, τα μήλα βοηθάνε το σώμα να απελευθερώσει τις τοξίνες.
Καστανό Ρύζι. Το σύμπλεγμα βιταμινών Β προωθεί τον μεταβολισμό και υποστηρίζει την αποσυμφόρηση του συκωτιού.
Μπρόκολο. Παίζει σημαντικό ρόλο στην ώθηση της παραγωγής των ενζύμων που συμμετέχουν στην αποτοξίνωση.
Σπανάκι. Το εν λόγω λαχανικό καθώς και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία του ήπατος, ενεργοποιώντας τη λειτουργία της χολής για την εξάλειψη των τοξινών.
Λεμόνια. Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C βοηθούν τον οργανισμό να μετατρέψει τις τοξίνες σε ουσίες που είναι εύκολο να διαλυθούν στο νερό.
Καρότα. Πλούσια σε βήτα-καροτίνη καθώς και σε φλαβονοειδή, ενεργοποιούν τη φυσική ικανότητα του ήπατος να εξαλείφει τις τοξίνες.
Σκόρδο. Περιέχει σημαντικές ποσότητες σεληνίου και αλλικίνης ενεργοποιώντας ορισμένα ένζυμα του ήπατος που προκαλούν τον καθαρισμό του οργανισμού.
Γαϊδουράγκαθο. Το κύριο συστατικό του γαϊδουράγκαθου ονομάζεται σιλυμαρίνη και απομακρύνει από το ήπαρ τις βλαβερές εκείνες ουσίες που προκαλούν βλάβη στα ηπατικά κύτταρα. Ακόμα, η σιλυμαρίνη διεγείρει την αναγέννηση ηπατικών κυττάρων.
Πικραλίδα – ταραξάκο. Ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές, αναγεννητικές ιδιότητες της πικραλίδας σε περιπτώσεις ίκτερου, ηπατίτιδας, διόγκωσης και δυσπεψίας.
Αγκινάρα. Οι ισχυρές ενώσεις οξέων που περιέχονται στην αγκινάρα έχουν δείξει τις ίδιες ηπατικές αναγεννητικές ιδιότητες με αυτές του γαϊδουράγκαθου. Συνήθως θα τη βρείτε σε κάψουλες και η δοσολογία είναι 300-500mg ημερησίως. Την εποχή που μπορείτε να τη βρείτε φρέσκια φτιάξτε από τα φύλλα της αφέψημα.
Κουρκουμάς. Πρόκειται για καρύκευμα που χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδία και βοηθά στην αναγέννηση του ήπατος και στον καθαρισμό του από τοξίνες.
Όπως βλέπετε η λίστα είναι πλούσια σε βότανα, φρούτα και λαχανικά. Εάν δεν σας αρέσει το γκρέιπφρουτ μπορείτε να επιλέξετε τα καρότα, εάν δεν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να επιλέξετε το καστανό ρύζι και ούτω καθ’ εξής. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι στη λίστα το οποίο θα σας ταιριάζει!
Τips. Δεν θα πρέπει να ξεκινήσετε μια αποτοξίνωση του ήπατος, εάν είστε άρρωστοι ή παίρνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

4. Συμπληρωματικά αλλά απαραίτητα
Σελήνιο, ψευδάργυρο, γάλα από γαϊδουράγκαθο καθώς και το σκόρδο υποστηρίζουν επίσης τα αποτοξινωτικά πρωτόκολλα. Μην ξεχνάτε ότι το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μια πολύ καλή επιλογή κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. Φροντίστε να πίνετε πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη. Επίσης, το τζίντζερ είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εντέρου και των νεφρών. Κάντε τσάι από φρέσκια ρίζα τζίντζερ κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσής σας.
  • Ενυδατωθείτε για 20 λεπτά με ένα αναζωογονητικό μπάνιο από βότανα. Για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των τοξινών ενισχύστε το νερό του μπάνιου σας με ευκάλυπτο, πυραλίδα, μάραθο, μέντα, κανέλα και άλατα.
  • Η θεραπεία με σάουνα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική, βεβαιωθείτε όμως ότι παίρνετε αρκετούς ηλεκτρολύτες και συμπληρώματα μετάλλων, για να αποφύγετε την αφυδάτωση μέσω του ιδρώτα.

*Η Δρ Marianna Pochelli είναι διδάκτορας Νευροπαθητικής Ιατρικής. Προωθεί ενεργά την αποτοξίνωση, τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, καθώς και ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας τα υγιεινά τρόφιμα ως βάση για την καλή υγεία. 
πηγή:www.naturanrg.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: «Ακούστε» το σώμα σας. Ώρα για αποτοξίνωση!
«Ακούστε» το σώμα σας. Ώρα για αποτοξίνωση!
http://www.naturanrg.gr/wp-content/uploads/2014/01/Detox.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_4693.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_4693.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy