Γιατί δεν πρέπει να ξεφλουδίζεις το μήλο σου;

Το μήλο είναι το απόλυτο υγιεινό σνακ. Μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου και το μόνο που σε χωρίζει από το να το φας είναι ένα σχολασ...

Το μήλο είναι το απόλυτο υγιεινό σνακ. Μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου και το μόνο που σε χωρίζει από το να το φας είναι ένα σχολαστικό πλύσιμο. Ωστόσο, οι πιο επιλεκτικοί προτιμούν να το ξεφλουδίσουν, μην γνωρίζοντας όμως ότι έτσι χάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των θρεπτικών στοιχείων του φρούτου. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις το μαχαίρι στο χέρι σου, λάβε υπόψη σου τα εξής:




Η φλούδα έχει τις περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες
Ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του περιέχει 4.4 γραμμάρια φυτικών ινών. Χωρίς την φλούδα παίρνεις μόνο 2.1 γραμμάρια, ποσότητα ανεπαρκής ακόμα και για να την χαρακτηρίσεις “καλή πηγή φυτικών ινών’. Στο ίδιο μέγεθος, το μήλο με τη φλούδα θα σου δώσει 8.4 ml βιταμίνης C and 98 IU βιταμίνης A. Αφαιρώντας την φλούδα έχεις αυτομάτως 6.4 ml και 61 IU αντίστοιχα.
Τα μήλα μπορούν να διευκολύνουν τα αναπνευστικά προβλήματα, μόνο όταν τρώγονται με την φλούδα
Η ένωση που μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα ονομάζεται κερκετίνη και βρίσκεται ως επί το πλείστον στην φλούδα. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πέντε μήλα την εβδομάδα, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία στους πνεύμονες, χάρη στην κερκετίνη. Το ίδιο αντιοξειδωτικό όμως φαίνεται να ενισχύει και τη μνήμη, καταπολεμώντας τις βλάβες στον ιστό του εγκεφάλου που συνδέονται με τη  νόσο του Alzheimer κι άλλα εκφυλιστικά προβλήματα, όπως έδειξαν οι μέχρι τώρα μελέτες σε ποντίκια.
Η φλούδα ίσως μπορεί να προφυλάξει από τον καρκίνο
Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, έδειξε ότι η τριτερπενοειδή ένωση που βρίσκεται στην φλούδα του μήλου, μπορεί να είτε να αναστείλει είτε να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η ένωση στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα που συναντώνται στο ήπαρ, το παχύ έντερο και το στήθος.
Ένα μήλο με φλούδα την ημέρα κρατάει μακριά τα περιττά κιλά
Η φλούδα του μήλου περιέχει επίσης ουρσολικό οξύ, μια σημαντική ουσία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Το ουρσολικό οξύ φαίνεται να αυξάνει τη μυϊκή μάζα και το “καφέ” λίπος, το οποίο αυξάνει με την σειρά του την καύση των θερμίδων.
 πηγή:Joy.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Γιατί δεν πρέπει να ξεφλουδίζεις το μήλο σου;
Γιατί δεν πρέπει να ξεφλουδίζεις το μήλο σου;
http://3.bp.blogspot.com/-fM_Nj2pZfw4/Uwfid7Pj6II/AAAAAAAATs4/DUsjYDZg_Dw/s1600/sliced-apple.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-fM_Nj2pZfw4/Uwfid7Pj6II/AAAAAAAATs4/DUsjYDZg_Dw/s72-c/sliced-apple.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_3456.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_3456.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy