Μια ξεχωριστή και γρήγορη συνταγή από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη για μια τάρτα με φέτα και σπανάκι που θα καλύψει και τους πιο απαιτ...
Μια ξεχωριστή και γρήγορη συνταγή από τον
Γαβριήλ Νικολαΐδη για μια τάρτα με φέτα και σπανάκι που θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Απλά υλικά που μπορούν να μετατρέψουν το καθημερινό σας τραπέζι σε γιορτή.
Υλικά
400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
400 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Ελαιόλαδο για σωτάρισμα
Μυρωδικά της προτίμησης σου (θυμάρι, βασιλικό)
400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
400 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Ελαιόλαδο για σωτάρισμα
Μυρωδικά της προτίμησης σου (θυμάρι, βασιλικό)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη.
Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι σιλικόνης ή σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.
πηγή:coolartisan.net
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη.
Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι σιλικόνης ή σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.
πηγή:coolartisan.net