Μια υπέροχη συνταγή από τον γλυκό μας Ηλία Μαμαλάκη. Ένας πεντανόστιμος πουρές από τους λάτρεις της μελιτζάνας. Αξίζει να...
Μια υπέροχη συνταγή από τον γλυκό μας Ηλία Μαμαλάκη. Ένας πεντανόστιμος πουρές από τους λάτρεις της μελιτζάνας. Αξίζει να τον δοκιμάσετε.
- 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 2 κουτ σούπας αλεύρι
- 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζ τσαγιού ψιλοτριμμένο κασέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι
περιμετρικά. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200ο και με γκρίλ
αναμμένο. Ψήνετε τις μελιτζάνες για τουλάχιστον 30-45 λεπτά μέχρι να
μαυρίσουν απ’ έξω και η σάρκα τους να μαλακώσει. Τις βγάζετε από το
φούρνο, τις αφήνετε λίγο και προσεκτικά τις καθαρίζετε από τη φλούδα και
το κοτσάνι. Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λειώνετε πιέζοντάς τες απαλά
με ένα πιρούνι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το καίτε
μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει και να μυρίζει ωραία. Ρίχνετε μέσα το
αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε μέσα τη κρέμα
γάλακτος και ταυτόχρονα τη λειωμένη μελιτζάνα. Μετριάζετε τη φωτιά και
ανακατεύετε δυναμικά τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα
από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και τέλος ρίχνετε
το τριμμένο κασέρι. Σερβίρετε τον πουρέ μελιτζάνας σαν γαρνιτούρα σε
ψαρονέφρι.
Πηγή: eliasmamalakis.gr