Αυτά τα αλμυρά σπαράγγια είναι ιδανικά όταν έχετε επισκέπτες. Σερβίρονται είτε ως ορεκτικό πιάτο σ’ ένα τραπέζι, είτε σε ...
Αυτά τα αλμυρά σπαράγγια είναι ιδανικά όταν έχετε επισκέπτες. Σερβίρονται είτε ως ορεκτικό πιάτο σ’ ένα τραπέζι, είτε σε μπουφέ για ένα πάρτι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να πάρετε καλή ποιότητα προσούτο. Θα πρέπει να είναι κομμένο λεπτό σαν χαρτί.
12 σπαράγγια
6 φέτες προσούτοΛίγο λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Πλένετε καλά τα σπαράγγια και κόβετε 2 εκατοστά από τις άκρες τους.
Κόβετε την κάθε λωρίδα προσούτο σε δύο ίσα μέρη, ώστε να έχετε 12
λωρίδες.
Τοποθετήστε την κάθε λωρίδα προσούτο σε έναν
πίνακα κοπής σε γωνία 45 μοιρών. Τοποθετήστε ένα-ένα τα σπαράγγια στην
κάθε φέτα προσούτο και τυλίξτε τα.
Ζεσταίνετε λίγο
λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα τυλιγμένα σπαράγγια για 1-2 λεπτά
από την κάθε πλευρά ή μέχρι το προσούτο να γίνει καφετί και τραγανό.
πηγή: sugarme.gr