Χαρίστε “ζωντάνια” σε ένα μικρό διαμέρισμα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ένα μικρό σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε μοντέρνο και «ζεστό», αρκεί να γνωρίζετε μερικά κόλπα διακόσμησης. Δεν ...




Ένα μικρό σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε μοντέρνο και «ζεστό», αρκεί να γνωρίζετε μερικά κόλπα διακόσμησης. Δεν χρειάζονται ψηλά ταβάνια και τεράστιοι χώροι για να χαρίσετε στυλ και χρώμα, αλλά σωστοί συνδυασμοί και έξυπνες αγορές. Εάν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε πιο πρακτικό το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας, αλλάξτε τη διακόσμηση… και το σπίτι των ονείρων σας χωρίς ιδιαίτερα έξοδα!


Φέρτε το νησιώτικο αέρα  στην κουζίνα σας
Η διακόσμηση της κουζίνας και τα χρώματα μπορούν να σας ταξιδέψουν μέχρι τη Μύκονο, τη Σύρο ή τη Φολέγανδρο, αρκεί να κινηθείτε «έξυπνα». Απομακρυνθείτε από τα θλιβερά χρώματα ή τη μονοχρωμία του καφέ και του μπεζ και πείτε «ναι» στις αποχρώσεις του μπλε (τιρκουάζ, κοβάλτιο, ναυτικό) και του λευκού. Ενδιάμεσα, χρησιμοποιήστε κόκκινες πινελιές, ώστε να φωτιστεί ο χώρος και να αποπνέει ζεστασιά και φιλοξενία.
Βάλτε vintage πινελιές στο σαλόνι σας
Οι μικρές vintage λεπτομέρειες είναι ικανές να προσθέσουν ενδιαφέρον σε έναν παλιό χώρο. Κοιτάξτε το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας με μια εναλλακτική ματιά, αγοράστε ιδιαίτερα φωτιστικά δαπέδου, καρό κουρτίνες και αντίκες από το Μοναστηράκι. Προσέξτε να βάλετε στο χώρο σας έπιπλα και αντικείμενα με διαφορετικά σχήματα, ώστε να μην υπάρχει μονοτονία. Παράλληλα, δοκιμάστε να κάνετε πιο μοντέρνα τη βιβλιοθήκη σας με χρωματιστά διακοσμητικά, φωτογραφίες και βιβλία με ξεχωριστά εξώφυλλα.
Οργανώστε το διαμέρισμα με «όπλο» τα ράφια
Ένα μικρό σπίτι χρειάζεται οργάνωση και ράφια αποθήκευσης, ώστε να υπάρχει ανοιχτός χώρος. Εκεί μπορείτε να ακουμπήσετε από αναμνηστικά μέχρι βιβλία μαγειρικής, ποτήρια και μικρά γλαστράκια. Το ίδιο ισχύει και για το χώρο του γραφείου, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε χαρτιά, φακέλους και ντοσιέ. Έτσι, τα αντικείμενα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, με αποτέλεσμα το πεδίο να είναι ελεύθερο για να «παίξετε» με τις διακοσμητικές ιδέες σας.
Δώστε ενδιαφέρον στο χώρο μέσα από τα prints
Οι τολμηρές εκτυπώσεις και τα υφάσματα κάνουν πιο ξεχωριστό ένα μικρό δωμάτιο. Μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο, δυο μαξιλάρια με prints και ένα χαλί με σχέδια σίγουρα θα κερδίσουν την προσοχή και θα «σπάσουν» τη μονοχρωμία ενός χώρου. Αυτά τα τρικ θα τραβήξουν το ενδιαφέρον και θα αποσπάσουν την προσοχή σας, με αποτέλεσμα να μην διαπιστώνετε το ακριβές μέγεθος του χώρου.
Χαρίστε χρωματική ένταση στο σαλόνι
Το κόκκινο, οι ουδέτεροι τόνοι του πράσινου και το γκρι θεωρούνται τα τέλεια χρώματα για να αλλάξουν ένα ουδέτερο σαλόνι. Πέρα από τη ζωγραφική στον τοίχο, μπορείτε να επιλέξετε τραπεζάκια, ράφια, κουτιά αποθήκευσης και καρέκλες σε πιο φωτεινές αποχρώσεις. Με άλλα λόγια, κρατήστε τα βασικά έπιπλα, π.χ. καναπέ σε κρεμ τόνους, και ταυτόχρονα «φωτίστε» το δωμάτιο με μικρά αντικείμενα σε χαρούμενα χρώματα.
Αγοράστε ανοιχτόχρωμα έπιπλα με λεπτά «πόδια»
Και όμως, τα πόδια ενός επίπλου κάνουν τη διαφορά σε ένα μικρό σαλόνι! Εάν αγοράσετε π.χ. έναν καναπέ με πόδια, ο χώρος θα φαίνεται πιο ανοιχτός, καθώς γίνεται αντιληπτός και ο χώρος του δαπέδου. Την ίδια φιλοσοφία πρέπει να έχετε και όταν αγοράζετε κομοδίνο για την κρεβατοκάμαρά σας. Παράλληλα, προτιμήστε μια τραπεζαρία από γυαλί και όχι από σκούρο ξύλο και μικρούς πίνακες με ουδέτερα χρώματα.
Μετατρέψτε το χώρο… σε πολυλειτουργικό!
Τα έπιπλα διπλής χρήσης, όπως είναι τα τραπεζάκια με χαμηλότερο ράφι ή το κρεβάτι με αποθηκευτικά συρτάρια είναι ιδανικά για ένα μικρό δωμάτιο. Το ίδιο συμβαίνει και για τον καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι και για μια καρέκλα που μπορεί να μεταφερθεί στην τραπεζαρία χωρίς να φαίνεται «ξένη».
Αφήστε τον καθρέφτη να διευρύνει το χώρο
Ένα από τα πιο γνωστά κόλπα για να διευρυνθεί οπτικά ένας χώρος… είναι ο καθρέφτης! Ένα ψηλός καθρέφτης είναι ικανός να μεγαλώσει ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ειδικά όταν το φως μπαίνει μέσα στο σπίτι. Όταν ανοίγετε τις κουρτίνες, το φως αντανακλάται στον καθρέφτη και διαχέεται παντού μέσα στο σπίτι. Έτσι, αυτόματα, θα δίνεται η ψευδαίσθηση ότι το σπίτι μοιάζει με το διπλάσιο.
Εκμεταλλευτείτε το χώρο κάτω από τη σκάλα
Αγοράστε μερικά ψάθινα καλάθια και τοποθετήστε μέσα ό,τι δεν χρειάζεστε άμεσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ψάθινα καλάθια (το ένα πάνω από το άλλο) κάτω από τη σκάλα. Έτσι, θα επωφεληθείτε από τον άδειο χώρο. Σε περίπτωση που δεν έχετε εσωτερική σκάλα, αγοράστε σκαμπό που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι.
photos:quakerrose.com
πηγή:.flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Χαρίστε “ζωντάνια” σε ένα μικρό διαμέρισμα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Χαρίστε “ζωντάνια” σε ένα μικρό διαμέρισμα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://2.bp.blogspot.com/-2KSZ2AKrzcc/UtzaM8eDG8I/AAAAAAAATH4/-kyNgNq-n04/s1600/Home-Decorating-Cottage-Style-Living-Room-Fireplace-Design.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-2KSZ2AKrzcc/UtzaM8eDG8I/AAAAAAAATH4/-kyNgNq-n04/s72-c/Home-Decorating-Cottage-Style-Living-Room-Fireplace-Design.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_8633.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_8633.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy