Mια διαφορετική εκδοχή για τα αγαπημένα μας παϊδάκια.Αρώματα από ανατολή,με κανέλα, μέλι, λεμόνι έρχονται να αναστατώσουν τον ουρανίσκο μας. Τολμήστε τις αλλαγές και δοκιμάστε.





 
Υλικά
  • 800 γραμμάρια παϊδάκια από αρνί ή κατσίκι (θα πρέπει ν’ αφαιρέστε το λίπος)
  • 3 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζετε σε γυάλινο μπολ το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, το τζίντζερ και το μέλι. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα παϊδάκια και τ’ ανακατεύετε καλά. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Ετοιμάζετε τα κάρβουνα ή το γκριλ στο δυνατό. Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα βγάζετε σε πιατέλα, τα αλατοπιπερώνετε και τα σερβίρετε πολύ ζεστά.
πηγή: sugarme.gr