Λαχανοντολμάδες Γιαλατζί με κρέμα Ταχινού

  Είναι αλήθεια ότι έτσι δεν τους έχω φτιάξει ποτέ. Μια όμορφη παραλλαγή που θέλω να την φτιάξω και σας την προτείνω. Τα υλικά που θ...

mageiriki-syntages-laxanontolmades-tahini-386 

Είναι αλήθεια ότι έτσι δεν τους έχω φτιάξει ποτέ. Μια όμορφη παραλλαγή που θέλω να την φτιάξω και σας την προτείνω. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1 μεγάλο λάχανο μαλακό με λεπτά φύλλα 





 

750 γρ. ρύζι καρολίνα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
1ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Χυμός ενός λεμονιού
Δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Παρθένο σησαμέλαιο

Λεμονάτη σάλτσα Ταχινιού Υλικά
1 φλιτζάνι Μακεδονικό Ταχίνι
2 φλιτζάνια από ζωμό του φαγητού

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τον κώνο από το κοτσάνι του λάχανου και σε αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε το λάχανο για 5-8 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε, το στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα ζεματισμένα φύλλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ζεματιστούν όλα τα φύλλα.
Στο τηγάνι αχνίζουμε με σησαμέλαιο τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξηρά κρεμμύδια, προσθέτουμε το μουλιασμένο ρύζι και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα φύλλα και αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια εάν υπάρχουν. Τοποθετούμε σε μία άκρη του πρώτου φύλλου μια κουταλιά της σούπας γέμιση, τυλίγουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες και ρολάρουμε, όχι όμως πολύ σφιχτά, τον λαχανοσαρμά.
Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα στρώνουμε μία σειρά από μικρά ή σκισμένα φύλλα και από πάνω τοποθετούμε τους σαρμάδες με το τύλιγμα προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού και από πάνω απλώνουμε ξανά τα φύλλα. Προσθέτουμε το ζωμό τόσο όσο να καλύπτονται οι σαρμάδες, σκεπάζουμε το φαγητό με ένα ή δύο πιάτα και από πάνω τοποθετούμε βάρος, έτσι ώστε να βράσουν μέσα στο ζουμί τους. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σκεπασμένη και μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, κουνώντας κάθε τόσο την κατσαρόλα ώστε να έχει συνεχώς περίπου 2 φλιτζάνια ζωμό και ελέγχοντας μήπως κολλήσει το φαγητό.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο blender το ταχίνι, προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό λεμονάτο ζωμό του φαγητού κα με αυτή τη σάλτσα ταχινιού, αντί για αυγολέμονο, σερβίρουμε τους λαχανοσαρμάδες. 

πηγή:myworld.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Λαχανοντολμάδες Γιαλατζί με κρέμα Ταχινού
Λαχανοντολμάδες Γιαλατζί με κρέμα Ταχινού
http://static.myworld.gr/assets/media/Top/sintages/mageiriki_syntages_laxanontolmades_tahini_386_108659.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_5219.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_5219.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy