ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ -ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ

  Μια αρχοντική οικογένεια της Σμύρνης, με ρίζες απ’ την Κρήτη, βιώνει το 1922 την καταστροφή της πόλης όπου ζει. Μ...


 






Μια αρχοντική οικογένεια της Σμύρνης, με ρίζες απ’ την Κρήτη, βιώνει το 1922 την καταστροφή της πόλης όπου ζει. Μέσα από τον ορυμαγδό η οικογένεια θα βγει αποδεκατισμένη και όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν θα καταλήξουν ύστερα από ένα επώδυνο ταξίδι στην Κρήτη και στον Πειραιά. Μαζί με άλλους εκπατρισθέντες θα παλέψουν με χίλιες αντιξοότητες και θα δημιουργήσουν μια νέα ζωή, χωρίς ποτέ να βγάλουν από την καρδιά και τη μνήμη τους την κορωνίδα των μικρασιατικών πόλεων και χωρίς να επουλωθούν οι πληγές του ξεριζωμού.  




 
Ο συγγραφέας περιγράφει με μελανά γράμματα τις τραγικές στιγμές ενός ολέθριου πολέμου, στιγματίζει, βασιζόμενος σε ιστορικά στοιχεία, τους πρωτεργάτες του ολοκαυτώματος, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους όσοι ήταν υπαίτιοι για τα τραγικά γεγονότα, και δικαιώνει τα θύματα της καταστροφής, η οποία σημάδεψε ανεξίτηλα την Ιστορία. 
Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και γαλλική φιλολογία. Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, δούλεψε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Ιονέσκο για το σύνολο της σκηνοθετικής δουλειάς του, ενώ ακολούθησαν και άλλες διεθνείς βραβεύσεις του στο θέατρο αλλά και στα γράμματα. Ως συγγραφέας ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου, και έχουν εκδοθεί είκοσι βιβλία του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Γαλλία, Πολωνία και Αλβανία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Μεταφράσεις έργων του έχουν γίνει σε πολλές γλώσσες, και πολλά θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Το 2007 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και Επίτιμο Ακαδημαϊκό μέλος στην Ακαδημία Felgueiras της Πορτογαλίας. Tο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ MΟΥ ΑΪΒΑΛΙ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, αποτελεί αντικείμενο διατριβής σε έδρες Νεοελληνικών Σπουδών σε ξένα πανεπιστήμια.

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ -ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ -ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ
http://3.bp.blogspot.com/-_ATcptOED7s/Ut2Tdrj6M-I/AAAAAAAATLI/nXTwXiYvRMU/s1600/9786180102840.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-_ATcptOED7s/Ut2Tdrj6M-I/AAAAAAAATLI/nXTwXiYvRMU/s72-c/9786180102840.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_21.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_21.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy