Σημεία για να διαβάσετε σε όλη την Αθήνα

Μάθε παιδί μου γράμματα... γι' αυτό διάβασε και μελέτα συστηματικά. Όμως το διάβασμα δεν είναι ανάγκη να είναι μια μ...


Σημεία για να διαβάσετε σε όλη την Αθήνα
Μάθε παιδί μου γράμματα... γι' αυτό διάβασε και μελέτα συστηματικά.
Όμως το διάβασμα δεν είναι ανάγκη να είναι μια μονότονη και μοναχική δραστηριότητα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού. Βγείτε έξω και διαβάστε σε όμορφους και ζεστούς χώρους, κάποιοι προσφέρουν και βιβλιοθήκες. 



Οι atenistas έφτιαξαν μια λίστα με τα καλύτερα σημεία ανάγνωσης στην πόλη. Ο οδηγός απευθύνεται σε φοιτητές και όχι μόνον.

Σε... ακαδημαϊκό περιβάλλον:

1. Βιβλιοθήκη/Αναγνωστήριο Αβέρωφ, Αρχιτεκτονικής Σχολής
Διεύθυνση: Πατησίων & Στουρνάρη (είσοδος από Στουρνάρη)
Ησυχία: Ναι – Wifi
“Η βιβλιοθήκη είναι ενταγμένη στο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο Αβέρωφ. Προσφέρει πολλές διαφορετικές γωνιές για ανάγνωση και εκτός από βιβλία αρχιτεκτονικής, μπορεί να βρεις κανείς τέχνης, κονωνιολογίας και άλλου περιεχομένου. Το ωράριο λειτουργίας της είναι 10.00-18.00 ”
2. Δημοτική Βιβλιοθήκη
Διεύθυνση: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης
Ησυχία: Ναι – Wifi
“Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βρίσκεται απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Διαθέτει περίπου 55.000 τίτλους, δύο αναγνωστήρια και μια μεγάλη συλλογή για την Αθήνα. Μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι τρίτη κατά σημασία σε μέγεθος αλλά πρώτη όσο αφορά στο αρχείο εφημερίδων.”
3. Βιβλιοθήκη/Αναγνωστήριο Ινστιτούτο Θερβάντες
Διεύθυνση: Μητροπόλεως, 23

Ησυχία: Ναι – Wifi: Μόνο για τα μέλη
“Η βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Θερβάντες διαθέτει ένα πλήρες και ενημερωμένο αρχείο που καλύπτει κάθε πλευρά της ισπανόφωνης κουλτούρας. Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη είναι ελεύθερη και δωρεάν. Για να δανειστείς όμως βιβλίο ή να χρησιμοποιήσεις το Internet απαιτείται η κατοχή της κάρτας – μέλους της Βιβλιοθήκης.”
4. Βιβλιοθήκη Γαλλικού Ινστιτούτου
Διεύθυνση: Σίνα 31
Ησυχία: Ναι – Wifi
“Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει 35.000 βιβλία, μεταξύ των οποίων και μια συλλογή γαλλικών έργων μεταφρασμένων στα ελληνικά. Είναι δανειστική – η εγγραφή κοστίζει 33 ευρώ το χρόνο, 20 για τους καθηγητές/φοιτητές γαλλικών, ενώ είναι δωρεάν για τους σπουδαστές του Ινστιτούτου.”
5. Βιβλιοθήκη Παντείου Πανεπιστημίου
Διεύθυνση: Λεωφόρου Συγγρού, 136.
Ησυχία: Ναι – Wifi
"Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κεντρικό, νεοκλασικό κτίριο του Πανεπιστημίου σε τέσσερα επίπεδα συνολικής έκτασης 1.900 τ.μ. Η συλλογή της, που καλύπτει το ευρύ επιστημονικό πεδίο των κοινωνικο-πολιτικών επιστημών, είναι ανοικτής πρόσβασης, δηλ. οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό στα ράφια. Είναι ανοιχτή Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 – 20:00, είναι κλειστή το Σαββατοκύριακο".
6. Αναγνωστήριο Εθνικής Βιβλιοθήκης
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 32
Wifi – Ησυχια
“Για να έχετε πρόσβαση στο κεντρικό αναγνωστήριο πρέπει να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας και να διαθέτετε Δελτίο Αναγνώστη (μπορείτε να βγάλετε εύκολα εκεί μόνο με την ταυτότητά σας).”
Με πολλά βιβλία γύρω - γύρω
1. Πλειάδες βιβλιοποωλειο/υπαίθριο αναγνωστήριο
Διεύθυνση: Σπύρου Μερκούρη 62, κοντά στο μετρό του Ευαγγελισμού
Ησυχία: Ναι – Wifi
“Οι Πλειάδες εκτός από μοναδικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, διαθέτουν και έναν εσωτερικό κήπο, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες του βιβλιοπωλείου. Πρόκειται για τον ακάλυπτο όπου δεσπόζει ο φοίνικας και γύρω του τα μικρά ξύλινα τραπεζάκια.”
2. Πολυχώρος Ροτα
Διεύθυνση: Σόλωνος 124 & Εμμανουήλ Μπενάκη
Ησυχία: Nαι – Wifi – Καφέ
“Το καφέ του Πολυχώρου των εκδόσεων Άγκυρα αποτελεί ένα ήσυχο σημείο στο κέντρο της πόλης που κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε ν’ απολαύσετε ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη με γλυκό του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού, φρέσκους χυμούς. Βρίσκεται στην αυλή ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890!”.
3. Στοά του Βιβλίου
Διεύθυνση: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου,

Ησυχία: Ναι – Wifi – Καφές
“Η Στοά του Βιβλίου ιδρύθηκε το 1996 από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Αποτελεί ενα δημόσιο πέρασμα στο εσωτερικό ενός οικοδομικού τετραγώνου του 19ου αιώνα. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία ή να διαβάσει πίνοντας καφέ σε άνετους καναπέδες.”

Ε, και λίγο καφεδάκι βρε παιδιά...
1. Πατάρι Kolokotroni 9
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 9
Wifi – Ησυχία: Μέτρια -Καφέ
“Στο πατάρι υπάρχει πληθώρα βιβλίων που σε συντροφεύουν, τα οποία μπορείς να διαβάσεις κάθε στιγμή, μαζί με απίστευτο ζεστό τσάι τζίντζερ, χειροποίητες λεμονάδες και τέλεια coctails!”
2. Poems’n Crimes
Διεύθυνση: Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Wifi- Ησυχια- Καφε
“Το art bar των εκδόσεων Γαβριηλίδη βρίσκεται σε ένα παλιό βαυαρικό σπίτι. Στο ισόγειό του, ένας ζεστός και φωτεινός χώρος, το πρωί μυρίζει καφέ και βιβλία, ενώ το μεσημέρι η κουζίνα του προσφέρει μακαρονάδες, σούπες, σαλάτες και πίτες. Εξαιρετικά ήσυχη είναι και η πίσω αυλή. Ένας από του πρώτους μυστικούς κήπους της Αθήνας!”.
3. Etage Litteraire, Booze Cooperativa
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 57-59
Wifi – Ησυχία: Ναι – Καφε
“Ένας ήσυχος και intelllectual χώρος που φιλοξενεί αρκετές φορές και παραστάσεις με πολιτιστικό χαρακτήρα.”
4. Cafe/bar Floral
Διεύνυνση: Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια τηλ: 210 3800070
Wifi- Ησυχια- Καφε
“Στο ισόγειο της “Μπλε Πολυκατοικίας”, ένα ιστορικό καφέ-βιβλιοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του το 1935. Ο κάτω ειδικά διαμορφωμένος χώρος προτιμάται από όσους επιθυμούν ατμόσφαιρα μελέτης.”
5. Καφέ-βιβλιοπωλείο “Συλλαβή”
Διεύθυνση: Τιμοθέου 3, Παγκράτι
Ησυχία: Αρκετη – Wifi – Καφέ
“Η Συλλαβή είναι ένα καφέ-βιβλιοπωλείο για φανατικούς βιβλιοφάγους στο Παγκράτι. Σε αυτό λιλιπούτειο μαγαζί μπορεί κάποιος να διαβάσει ήσυχα το βιβλίο του από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια ατμόσφαιρα που εμπνέει.”
6. Free Thinking Zone
Διεύθυνση: Σκουφά 64 & Γριβαίων, Κολωνάκι
Ησυχία – Wifi – Καφές
“Στο Κολωνάκι ένα βιβλιοπωλείο με ιδιαίτερες εκδόσεις που παράλληλα αποτελεί και σημείο συνάντησης της δημιουργικής κοινότητας της πόλης. Σχεδόν κάθε μέρα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναντήσεις.”
7. Εθνικός Κήπος και Καφέ Εθνικού κήπου
Διεύθυνση: Εθνικός Κήπος: Βασ. Όλγας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Αμαλίας & Ηρώδου Αττικου καφέ: Ηρώδου Αττικού
Ησυχία: Ναι – Καφές
“Αιωνόβια δέντρα, μικρές λιμνούλες και ήσυχες γωνιές. Μπορείτε να διαβάσετε στο καφέ ή στα πολυάριθμα παγκάκια του Κήπου. Η πρόσβαση επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου.”
8. Έναστρον Βιβλιοκαφέ παταρι
Διεύθυνση: Σόλωνος 101
Ησυχία: Ναι – Wifi – Καφές
Στο καφέ του Έναστρον απαγορεύεται το κάπνισμα, επικρατεί ησυχία που επιτρέπει την αφοσίωση στο διάβασμα, ενώ ο χώρος διαθέτει και πιάνο που μπορεί να παίξει ο επισκέπτης ελεύθερα!
9. Pure Bliss cafe
Διεύθυνση: Ρόμβης 24
Ησυχία: Μέτρια, την ημέρα -Wifi – Καφέ
“Διακρίνεται για την ιδιαίτερη διακόσμησή του. Οι ξύλινοι πάγκοι του μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες ομάδες μελέτης και από τον ενημερωμένο κατάλογό του μπορείτε να δοκιμάσετε ροφήματα και πιάτα με βιολογικά προϊόντα.”

Μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να στείλετε κι εσείς το αγαπημένο σας σημείο για να διαβάζετε στην πόλη και οι atenistas υπόσχονται να το προσθέσουν στη λίστα τους. Στείλτε την πρόταση σας στο μέιλ atenistasintra@gmail.com.
πηγή:atenistas.org

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Σημεία για να διαβάσετε σε όλη την Αθήνα
Σημεία για να διαβάσετε σε όλη την Αθήνα
http://air.news.gr/cov/di/diabastepoli.JPG_b2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_13.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_13.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy