Νόστιμο φαγητό με υπέροχες μυρωδιές, ιδανικό για μια βραδιά στο σπίτι με φίλους! Τι θα χρειαστείτε για ...
Νόστιμο φαγητό με υπέροχες μυρωδιές, ιδανικό για μια βραδιά στο σπίτι με φίλους!
Τι θα χρειαστείτε για τέσσερις μεγάλες μερίδες:
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- Μισό κιλό μικρές πατάτες –ιδανικά με κόκκινη φλούδα- κομμένες στη μέση
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, συν 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Λίγο κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Καλύψτε τις πατάτες με κρύο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξτε μπόλικο αλάτι το νερό.
- Αφήστε το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά προκειμένου να μαγειρευτούν οι πατατούλες μέχρι να μαλακώσουν (8 λεπτά περίπου). Στραγγίστε κι αφήστε τις πατάτες στην άκρη.
- Κόψτε τα φύλλα από το δεντρολίβανο και αναμείξτε τα πάνω σε ξύλο κοπής με το σκόρδο, τις 2 κουταλιές αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Ψιλοκόψτε τα όλα μαζί προσεκτικά με ένα μεγάλο μαχαίρι.
- Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό από 1 λεμόνι και το ελαιόλαδο. Αλείψτε καλά το κοτόπουλο.
- Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα να ζεσταθεί.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε και αφήστε το να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και περιμένετε 5 ακόμα λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι και περιχύστε με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε τα κλωναράκια δεντρολίβανο και βάλτε το φαγητό στο φούρνο, χωρίς καπάκι ή άλλο κάλυμμα, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί, περίπου 25 λεπτά.
Λιπαρά: 4,5 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 30 γραμμάρια
πηγή:oytv.gr