5 μαγικά υποκατάστατα της ζάχαρης!

Νομίζεις πως η ζάχαρη είναι μονόδρομοs; Πως δε θα μπορέ...




Νομίζεις πως η ζάχαρη είναι μονόδρομοs; Πως δε θα μπορέσεις με τίποτα να την απομακρύνεις από το καθημερινό σου διαιτολόγιο; Αν ναι τότε ίσως να μην έχεις δοκιμάσει τα παρακάτω:





1. Ζάχαρη καρύδας
H φυσική, γλυκιά, ζάχαρη καρύδας είναι το τέλειο υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη Νοτιοανατολική Ασία. Η γεύση της θυμίζει καστανή ζάχαρη, αλλά είναι πιο μεστή, υγιεινή, με νότες καραμέλας. Η ζάχαρη καρύδας είναι στην ουσία φυσικά σάκχαρα που παράγονται από τα άνθη των τροπικών καρύδων. Ο γλυκαιμικός δείκτης της είναι 35 και έχει χαρακτηριστεί ως τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Θεωρείται πολύ πιο υγιεινή από την παραδοσιακή λευκή και καστανή ζάχαρη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βάση 1:1 ως υποκατάστατο της ζάχαρης για τον καφέ, το τσάι σας, όλα τα ροφήματα και τις συνταγές σας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, είναι μια πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και σιδήρου. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β1, Β2, Β3 και Β6.
Το νέκταρ των ανθών της καρύδας από το οποίο προέρχεται η ζάχαρη περιέχει 16 αμινοξέα. Το αμινοξύ με την υψηλότερη συγκέντρωση είναι η Γλουταμίνη, η οποία έχει μελετηθεί εκτενώς τα τελευταία 10-15 χρόνια και έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, τραυματισμού, εγκαύματος, καθώς και στη θεραπεία πληγών. Είναι γνωστό επίσης ότι μειώνει το χρόνο επούλωσης μετά από εγχειρήσεις.
2. Χουρμάδες
Φυσικό γλυκαντικό αλλά και μια ολοκληρωμένη τροφή. Στη μέση Ανατολή είναι βασικό συστατικό σε άπειρα γλυκά και προσφέρεται και ως κεραστικό από μόνο του ή γεμιστό με ξηρούς καρπούς και άλλες γεμίσεις. Oι χουρμάδες πέραν της γλυκαντικής τους ιδιότητας, προσθέτουν ωραία υφή σε γλυκά, μπορούν να γίνουν ωραία γέμιση σε μπισκότα αλλά και σε κέικ. Σε άψητη μορφή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμα και για να φτιάξετε μικρά τρουφάκια, μαζί με ξηρούς καρπούς, ροδόνερο, κανέλλα κλπ. Από θρεπτική άποψη, οι χουρμάδες περιέχουν φυτικές ίνες, κάλσιο και ποτάσιο.
3. Σιρόπι Αγαύης
Από το κακτοειδές φυτό που κατασκευάζεται η Τεκίλα παίρνουμε και το σιρόπι αυτό. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα το σάκχαρου στο αίμα, παρά το γεγονός ότι είναι πιο γλυκό από το μέλι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ λιγότερη ποσότητα και διαλύεται εύκολα γι’ αυτό και χρησιμοποιείται και σε κρύα γλυκά και ποτά. Η αναλογία του σε σχέση με τη ζάχαρη είναι ένα προς τρία. Το μόνο αρνητικό στοιχείο εξακολουθεί να είναι η υψηλή τιμή του.
4. Σιρόπι Σφένδαμου
Το ξέρουμε από την χρήση του στα Αμερικανικά pancakes, αλλά οι χρήσεις του δεν τελειώνουν εκεί. Ο χυμός από δέντρα τα σφενδάμου στην Βόρειο Αμερική και τον Καναδά θερμαίνεται και μετατρέπεται σε σιρόπι. Στη μαγειρική το χρησιμοποιούμε σε αναλογία ένα προς ενα με τη ζάχαρη αλλά φροντίζουμε να μειώνουμε τα υγρά υλικά της συνταγής αναλόγως.
5. Στέβια
H στέβια είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος, με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική ενώ πλέον καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Κίνα αλλά και πειραματικά και στη χώρα μας. Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η στεβιοσίδη και η ρεμπαουδιοσίδη, που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη, ενώ το τελικό προϊόν της, που εξάγεται με τη μέθοδο της εκχύλισης, είναι έως και 300 φορές γλυκύτερο. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι 1 κουταλάκι του τσαγιού τυποποιημένο εκχύλισμα στέβιας έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη! Ενώ όμως η ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η στέβια δεν περιέχει κανενός είδους θερμιδογόνο συστατικό, επομένως δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες.


Πηγή: www.lifo.gr
photo:www.bonappetit.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 5 μαγικά υποκατάστατα της ζάχαρης!
5 μαγικά υποκατάστατα της ζάχαρης!
http://1.bp.blogspot.com/-1ox06Edb8f4/Vq54yWiqUyI/AAAAAAAAabY/PwMdzFiteLo/s400/download%2B%25281%2529.jpe
http://1.bp.blogspot.com/-1ox06Edb8f4/Vq54yWiqUyI/AAAAAAAAabY/PwMdzFiteLo/s72-c/download%2B%25281%2529.jpe
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/5_29.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/5_29.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy