Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας έχουν αρπάξει ένα κρύωμα, βήχουν ή είναι συναχωμένοι. Αξίζει να προσπαθήσετε ώστε να μην αρρωστήσετε και να μην χρειαστεί να περάσετε μέρες ολόκληρες ξαπλωμένοι σε κρεβάτια και καναπέδες για να συνέλθετε.
Θα ήθελα να μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μερικούς απλούς τρόπους για να αποφύγετε αυτόν τον χειμώνα ένα κρύωμα και τα συνεπακόλουθα του. Μια από τις κύριες αιτίες είναι η εξασθένιση του ανοσοποιητικού που συνήθως προκαλείται και από το άγχος. Συνεπώς καταλαβαίνετε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να περιορίσετε το στρες στη ζωή σας, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό.



Η ξεκούραση είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ο καλός ύπνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα και δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμα σας. Ένας από τους τρόπους για να αποφευχθεί ένα κρύωμα είναι να διασφαλίσετε ότι θα παρέχετε στον οργανισμό σας την αφθονία του ύπνου που έχει ανάγκη, έτσι ώστε να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να αναρρώσει.
Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη C  και ehinacheia, πιστέψτε με είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί!
Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι γεμάτη από βιταμίνες και μέταλλα. Ενσωματώστε στην κάθε μέρα σας φρούτα και λαχανικά. Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να βάλετε τα περισσότερα από αυτά στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, προσθέστε ψιλοκομμένο μπρόκολο σε μια ομελέτα ή κάντε ένα νόστιμο πρωινό «smoothie» αναμειγνύοντας, διάφορα φρούτα εποχής. (βλ. εδώ)
Ο ιός εισέρχεται στο σώμα πολύ εύκολα μέσω των βλεννογόνων της μύτης, του στόματος ή των ματιών σας. Τα απολυμαντικά χεριών είναι μια καλή λύση όταν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. 
Σε αυτό το σημείο κάλο θα ήταν να επισημάνουμε ότι είναι πολλές εκείνες οι μελέτες που έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς ενισχύει τα κύτταρα. Όταν όμως ένας οργανισμός είναι σε φόρμα και υγιής, τότε οικοδομείται και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα που είναι λιγότερο επιρρεπές σε ιούς.
Επίσης μην ξεχνάτε πως ένα επιπλέον κλειδί για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Το νερό παίζει ζωτικό ρόλο στην καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος για αυτό καλό θα είναι να φροντίσετε να πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα.
Και μην πίνετε καυτά ροφήματα. Δεν βοηθάνε σε τίποτα.
Λίνα Γριβογιάννη
πηγή:www.savoirville.gr