Βeauty Secrets: 6 αρχαία μυστικά ομορφιάς που "δουλεύουν" ακόμη

Οι αρχαίοι έχοντας στη διάθεσή τους αποκλειστικά φυσικά προιόντα, ανακάλυψαν ευεργετικές ιδιότητες σε μερικά α...






Οι αρχαίοι έχοντας στη διάθεσή τους αποκλειστικά φυσικά προιόντα, ανακάλυψαν ευεργετικές ιδιότητες σε μερικά από τα πιο περίεργα υλικά. Με φαντασία δημιούργησαν τις πιο ωφέλιμες για την επιδερμίδα συνταγές ομορφιάς. Μερικές από αυτές μάλιστα μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν και σήμερα!

 
Αυγά: Τα αυγά είναι ένα βασικό συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα ασπράδια των αυγών όταν εφαρμοστούν στο πρόσωπο και το λαιμό σφίγγουν το δέρμα, παρέχοντας ένα άμεσο, προσωρινό λίφτινγκ. Η πρωτεΐνη στο αυγό συμβάλει επίσης την ενυδάτωση του δέρματος.
Αντιγηραντικά γάντια: Η Μαρία Αντουανέτα γνώριζε ότι τα χέρια είναι το πρώτο σημείο που προδίδει τα σημάδια της γήρανσης κάθε γυναίκας πολύ πριν το αποκαλύψουν οι επιστήμονες. Ήταν γνωστό μάλιστα ότι φορούσε κάθε βράδυ γάντια που ήταν επενδεδυμένα με κερί, ροδόνερο και έλαιο γλυκού αμυγδάλου, με σκοπό να μαλακώσουν τα χέρια της.
Η αυθεντική cold cream: Η πρώτη cold cream εφευρέθηκε τον 2ο αιώνα από τον Γαλήνο και περιείχε ένα μείγμα από λίπος και νερό, έτσι ώστε και τα οργανικά (νεκρά κύτταρα του δέρματος) αλλά και τα ανόργανα υλικά (σωματίδια, ρύποι, χρώμα) να διαλύονταν και να απομακρύνονταν από το δέρμα. Αργότερα προστέθηκε στο μείγμα το ροδόνερο για να δώσει άρωμα και το πρώτο φυσικό καλλυντικό γεννήθηκε. Ακόμη και σήμερα η cold cream χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, την αφαίρεση μακιγιάζ αλλά και γιατί μαλακώνει υπέροχα το δέρμα στη στιγμή.
Γάλα και μέλι: H Κλεοπάτρα ήταν γνωστή για την άψογη επιδερμίδα της και η ιστορία λέει ότι έκανε μπάνιο σε γάλα, μέλι και ελαιόλαδο. Αυτά τα τρία συστατικά χρησιμοποιούνται ακόμη στα καλύτερα spa και κέντρα αισθητικής με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ροδόνερο: Το ροδόνερο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το δέρμα, αφού αποτρέπει τη γήρανση, μειώνοντας τις ρυτίδες και σφίγγοντας τους πόρους του. Χρησιμοποιείται επίσης ως μέσο καθαρισμού, αφού μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να αφαιρέσει τους ρύπους από το δέρμα.
Αβοκάντο: To αβοκάντο χρησιμοποιήθηκε αιώνες πριν από τους Αζτέκους για την ενυδάτωση του δέρματος. Το λάδι-αβοκάντο συμβάλει στην εξισορρόπηση του δέρματος, μειώνοντας το μέγεθος των πόρων του. Το έλαιο του απορροφάται εύκολα από το ανθρώπινο δέρμα και δεν φράζει τους πόρους του.
Πηγή: madamefigaro.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βeauty Secrets: 6 αρχαία μυστικά ομορφιάς που "δουλεύουν" ακόμη
Βeauty Secrets: 6 αρχαία μυστικά ομορφιάς που "δουλεύουν" ακόμη
http://1.bp.blogspot.com/-OPVq8j5aYYU/TtzPh6DxrmI/AAAAAAAAEhk/fkDZm-V0GPE/s400/Screen+shot+2011-08-26+at+09.30.29.png
http://1.bp.blogspot.com/-OPVq8j5aYYU/TtzPh6DxrmI/AAAAAAAAEhk/fkDZm-V0GPE/s72-c/Screen+shot+2011-08-26+at+09.30.29.png
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/eauty-secrets-6.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/eauty-secrets-6.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy