Cupcakes: Τα κεϊκάκια με την pop κουλτούρα…

Κοιτώντας ένα cupcake χτυπάει η φλέβα της παιδικότητας μας και όλοι θέλουμε να βουτήξουμε το δάχτυλο μας στην αφράτη βουτυρόκρεμα και...



Κοιτώντας ένα cupcake χτυπάει η φλέβα της παιδικότητας μας και όλοι θέλουμε να βουτήξουμε το δάχτυλο μας στην αφράτη βουτυρόκρεμα και να γευτούμε ένοχα αυτή την «χαρούμενη» λιχουδιά. Ή ακόμα καλύτερα να τα αγοράσουμε όλα από την βιτρίνα του café, να τρέξουμε γρήγορα σπίτι μας και να τα φάμε όλα ώσπου να μας πονέσει
 η κοιλιά μας. Όπως τότε που ήμασταν παιδιά…



Οι Αμερικάνοι λένε πως «Είναι δύσκολο να κοιτάξεις ένα cupcake και να μην χαμογελάσεις» και η αλήθεια είναι αυτή. Εγώ θα πω, πως είναι δύσκολο να δοκιμάσεις ένα cupcake και να μην το λατρέψεις. Σίγουρα θα μπει στην λίστα των αγαπημένων σας εδεσμάτων!



Είναι η νέα μανία. Κεικάκια από βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και αλεύρι. Τίποτα το ιδιαίτερο θα πει κάποιος, το μαγικό αυτών των κέικ βρίσκεται στην γαρνιτούρα τους. Στην βουτυρόκρεμα που μεταμορφώνεται σε μια πανδαισία χρωμάτων και εικόνων. Ανοίγουν την πόρτα στα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας, στα πρότυπα της εφηβείας μας, στα κοριτσίστικα όνειρα μας. Είναι το φετίχ μιας ποπ κουλτούρας, όπου αυτό που ξέρει να κάνει καλά είναι να δημιουργεί προσβάσιμες μυθολογίες.



Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε αυτή η μόδα και το Λονδρέζικο «Crumbs and Doilies» έφτιαξε τους Beatles. Το «Hello Cupcake» στην Ουάσινγκτον εμπνεύστηκε από το  «Sex & the City» και αποφάσισε να μεταμορφώσει την Carrie σε ένα «δαντελωτό» cupcake με ροζ τακούνια στο γλάσο. Η Miranda είχε για «σφραγίδα» ένα ποτήρι του Martini, η Charlotte ένα ρομαντικό καραμελωμένο ροδοπέταλο και η Samatha ένα προκλητικό μαρασκίνο.

Εξίσου όμορφα μυρωδάτα και λαχταριστά είναι και τα μη-διάσημα κεϊκάκια τα οποία είναι γλασαρισμένα είτε με πολύχρωμα κουφετάκια είτε με πολύχρωμες τρούφες, στολισμένα με φαγώσιμα λουλούδια, καρδούλες και κάθε λογής υλικά που ξετρελαίνουν τα αχόρταγα μάτια μας και ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο μας.


Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε πλέον σχεδόν παντού σε μια βόλτα μας στο κέντρο της πόλης. Café με ρετρό διακόσμηση, βγαλμένα από κοριτσίστικα παραμύθια, άλλα σε παραπέμπουν σε αγγλική ή γαλλική εξοχή. Οι βιτρίνες γεμάτες από τις πολύχρωμες λιχουδιές δεν αφήνουν τα μάτια σου να ξεκολλήσουν και δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο απ΄όλα να πρωτοδοκιμάσεις. Τέλος διαλέγεις ένα με δυσκολία για να συνοδεύσεις τον γρήγορο καφέ σου και γεμίζεις ένα κουτί με όσα πιο πολλά μπορείς για το σπίτι.
Είναι μόδα; Είναι μανία; Είναι τέχνη; Ότι και αν είναι απ΄όλα αυτά, ένα είναι σίγουρο, αποτελούν το λούνα-παρκ της γεύσης!
πηγή:www.flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Cupcakes: Τα κεϊκάκια με την pop κουλτούρα…
Cupcakes: Τα κεϊκάκια με την pop κουλτούρα…
http://3.bp.blogspot.com/-KjIdLQRX4K4/UpzaU0IEE-I/AAAAAAAASLs/SyOlbMVkWME/s400/cupcakes_3.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-KjIdLQRX4K4/UpzaU0IEE-I/AAAAAAAASLs/SyOlbMVkWME/s72-c/cupcakes_3.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/cupcakes-pop.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/cupcakes-pop.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy