Μια ξεχωριστή νότα στα παραδοσιακά κουλουράκια Χριστουγέννων!

Μπορείτε να φανταστείτε Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα και κουλουράκια που κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίζει; Τι θα λέγατε, λοιπόν, φέτος...



Μπορείτε να φανταστείτε Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα και κουλουράκια που κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίζει; Τι θα λέγατε, λοιπόν, φέτος να «πειράξετε» λίγο τις παραδοσιακές συνταγές σας προσθέτοντας απλά μερικές πικάντικες πινελιές;



Όλοι περιμένουμε με λαχτάρα τις μέρες των Χριστουγέννων για να ψήσουμε, να διακοσμήσουμε – και κυρίως να φάμε – τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Όσο πιο πολλά και διαφορετικά, τόσο το καλύτερο. Οι κλασσικές συνταγές για τα μπισκότα ζάχαρης και τα μπισκότα βουτύρου παραμένουν σταθερή αξία. Αρκεί, όμως, η προσθήκη μερικών μπαχαρικών για να απογειώσει πραγματικά τα κλασσικά αυτά μπισκότα. Η κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το τζίντζερ είναι οι κατεξοχήν εορταστικές γεύσεις.
Το άρωμα της κανέλας ζωντανεύει μεμιάς το πνεύμα των Χριστουγέννων. Διεγείρει τις αισθήσεις και ανοίγει την όρεξη, ενώ λέγεται ότι δημιουργεί ένα αίσθημα χαράς. Είναι το μπαχαρικό των Χριστουγέννων και μπαίνει παντού, από τα μπισκότα μέχρι και τα ποτά. Το μίγμα κανέλας-μοσχοκάρυδου-γαρίφαλου χρησιμοποιείται και στη συνταγή για την παρασκευή ζεστού μηλίτη και συνδυάζεται με μια ιδέα από γλυκάνισο, κόκκους πιπεριού και κάρδαμο. Αυτά τα πικάντικα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται και στα κλασσικά αμερικανικά μπισκότα με τζίντζερ, αλλά νοστιμίζουν και διάφορα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε ολόκληρη την Ευρώπη όπως:

  • Τα speculoos, από την Ολλανδία και το Βέλγιο, που καρυκεύονται με κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και τζίντζερ, κάρδαμο και λευκό πιπέρι.

  • Τα γερμανικά pfeffernüsse που σμίγουν την κανέλα με το γαρίφαλο και τα φιστίκια, και σκεπάζονται με ζάχαρη άχνη για να μοιάζουν με μικρές χιονόμπαλες.

  • Τα lebkuchen, παραδοσιακά γερμανικά δημοφιλή χριστουγεννιάτικα μπισκότα που καρυκεύονται με τζίντζερ, μπαχάρι, κάρδαμο, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο και γλυκάνισο.
Η παρασκευή πολλών διαφορετικών μπισκότων είναι μια διαδικασία που απαιτεί ασφαλώς πολύ χρόνο, ιδίως όταν κάθε ώρα σας είναι πολύτιμη και η λίστα με τις δουλειές, από την αγορά των δώρων και το στολισμό του δέντρου μέχρι την προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού, είναι ατελείωτη. Άλλωστε οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών είναι τόσες πολλές μέσα στις γιορτές, που ο χρόνος των διακοπών κυλά πολύ γρήγορα.
Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι το τέλειο δώρο για όλες αυτές τις επισκέψεις και το ιδανικό ευχαριστώ σε δασκάλους, γείτονες, συνεργάτες και φίλους. Οι πειραματισμοί με νέα υλικά και οι παραλλαγές στις κλασσικές συνταγές είναι μέρος της χαράς των γιορτών.

 Για να διευκολύνετε λοιπόν το έργο σας, δεν έχετε παρά να προσθέσετε μερικά από τα εορταστικά μπαχαρικά που σας προτείνουμε, και θα έχετε στη στιγμή δύο διαφορετικά είδη μπισκότων.
Μια άλλη συμβουλή για να προσθέσετε ποικιλία στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας είναι να οργανώσετε ένα πάρτι και να ανταλλάξετε συνταγές με τους καλεσμένους σας. Κάθε εναλλακτική πρόταση θα είναι ευπρόσδεκτη!
Και μην ξεχάσετε να κρατήσετε ένα πιάτο για τον Άγιο Βασίλη!

Παρακάτω θα βρείτε έξι προτάσεις που θα απογειώσουν πραγματικά τις κλασσικές συνταγές σας:
1. Μπισκότα βουτύρου με μπαχαρικά και Latte
Προσθέστε μια ιδέα καφέ και ένα μίγμα από κανέλα, κάρδαμο και κρυσταλλικό τζίντζερ. Αντικαταστήστε τη λευκή με καστανή ζάχαρη.
2. Μπισκότα με ζάχαρη και κανέλα
Προσθέστε ένα ξυλάκι παγωτού στη μία άκρη και σερβίρετε τα μπισκότα σας σαν γλειφιτζούρια. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!
3. Μπισκότα με τζίντζερ (gingerbread)
Αντί για τα μικρά γλασαρισμένα ανθρωπάκια, φτιάξτε δέντρα, αστεράκια, χιονονιφάδες και καρδιές με κουπ-πατ, και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για να μοιάζουν χιονισμένα.
4. Μπισκότα Thumbprint
Άλλη μια παραδοσιακή συνταγή που αποκτά υπέροχη γεύση αν προσθέσετε κανέλα, μπαχάρι και ψιλοκομμένο τζίντζερ γλασέ στη μέση. Με δύο μίνι πρέτσελ στις άκρες μπορείτε να φτιάξετε ένα τάρανδο με τα κερατάκια του.
5. Γλάσο τζίντζερ (για μπισκότα)
Σιγοβράστε μαύρη ζάχαρη, μελάσα, τζίντζερ και 1/4 κούπας νερό. Ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε να πήξει για 1-2 λεπτά. Κατεβάστε το γλάσο από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
6. Πικάντικα ιταλικά μπισκότα
Προσθέστε κομματάκια τζίντζερ γλασέ και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μπαχάρι και άλλα εορταστικά μπαχαρικά για μια χριστουγεννιάτικη εκδοχή ενός κλασικού ιταλικού μπισκότου.
Μπισκότα με ζάχαρη και κανέλα

  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα εορταστικών μπαχαρικών: μπαχάρι, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα σκούρα καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2½ κούπες αλεύρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα ζαχαροπλαστικής
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150οC.
2. Αναμίξτε τις 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το μίγμα μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ, και αφήστε το στην άκρη.
3. Αναμίξτε τη σκούρα καστανή με τη λευκή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μίξερ και χτυπήστε το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το βούτυρο και αναμίξτε μέχρι να αποκτήσει κοκκώδη υφή. Προσθέστε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και αναμίξτε μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
4. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ξεχωριστό μπολ μίξερ. Προσθέστε το μίγμα της ζάχαρης και αναμίξτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσοχή, μην δουλέψετε πολύ το μίγμα, γιατί η ζύμη θα σκληρύνει!
5. Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 2,5 εκ., και έπειτα κυλήστε κάθε μπαλάκι στο μίγμα κανέλας-ζάχαρης. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αλάδωτα ταψιά και ψήστε στους 150οC για 18-20 λεπτά. Βγάλτε τα μπισκότα από τα ταψιά και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
πηγή:epithimies.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μια ξεχωριστή νότα στα παραδοσιακά κουλουράκια Χριστουγέννων!
Μια ξεχωριστή νότα στα παραδοσιακά κουλουράκια Χριστουγέννων!
http://4.bp.blogspot.com/-juEewwZ22cY/UrG4QWE1DSI/AAAAAAAASoA/It7O2CzdOqE/s400/spice-up-the-christmas-cookie-tradition-3-size-3.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-juEewwZ22cY/UrG4QWE1DSI/AAAAAAAASoA/It7O2CzdOqE/s72-c/spice-up-the-christmas-cookie-tradition-3-size-3.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_9792.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_9792.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy