Αν εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε με τίποτα τις δίπλες. Ομορφες και ιδιαίτε...
Αν εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε με τίποτα τις δίπλες. Ομορφες και ιδιαίτερα απολαυστικές τώρα στις γιορτές το πέρασμα από το μπουφέ, πάντα κρύβει τις νοστιμιές του. Μια όμορφη συνταγή από την φίλη μου Κατερίνα και το υπέροχο blog της culinaryflavors.gr
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1,5 κ.σ. κονιάκ
- ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 450 γρ. με 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 lt Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα τους
- Μέλι και τριμμένα καρύδια για το γαρνίρισμα τους
- Βάλτε όλα τα ξηρά υλικά στο μπολ του μίξερ σας.
- Ρίξτε τα αυγά και το κονιάκ και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι μια μαλακή ζύμη να συγκεντρωθεί γύρω από το γάντζο.
- Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες με μέγεθος ενός λάιμ.
- Πάρτε τη μηχανή ζυμαρικών και ανοίξτε κάθε μία από αυτές τις μπάλες σε φύλλα λεπτά.
- Κόψτε το κάθε φύλλο σε κομμάτια περίπου 10 cm X 10 cm.
- Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίξτε το λάδι του καλαμποκιού.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν το λάδι είναι ζεστό αρχίστε να ρίχνετε τα φύλλα σε δόσεις των τριών ή τεσσάρων.
- Γίνονται πολύ γρήγορα, οπότε να είστε προσεκτικοί να μην παρατηγανιστούν.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Αφήστε τις να στραγγίσουν το λάδι τους και ρίξτε ζεστό μέλι και τριμμένα καρύδια.