Αρώματα: Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα;

  Μικρά tips και χρήσιμες συμβουλές, που ίσως αγνοείς, για να διαλέξεις το σωστό άρωμα για σένα ...

 
Μικρά tips και χρήσιμες συμβουλές, που ίσως αγνοείς, για να διαλέξεις το σωστό άρωμα για σένα
Είναι το πιο προσωπικό μας αξεσουάρ. Αυτό που έχουμε πάντα πάνω μας. Αυτό που δεν αλλαζουμε ποτέ ή που πάντα ψάχνουμε να βρούμε. Με λίγα λόγια, το τέλειο άρωμα. Αν ακόμη δεν έχεις καταφέρει να βρεις το δικό σου τέλειο άρωμα, ίσως φταίει ότι αγνοείς μερικούς βασικούς... αρωματικούς κανόνες:




1. Μην ψεκάζεις πάνω σου το νέο άρωμα αν προηγουμένως δε το μυρίσεις.
2. Δοκίμασε τα αρώματα στον καρπό και στο εσωτερικό του αγκώνα.
3. Μην τρίβεις το άρωμα που ψέκασες. Απαιτούνται 20 λεπτά για να αποκαλύψει την πραγματική μυρωδιά του.
4. Ποτέ μη δοκιμάζεις περισσότερα από 4 αρώματα. Εάν ξεπεράσεις το όριο αυτό, ζήτησε δείγματα για τα υπόλοιπα που σου άρεσαν μυρίζοντας τα ειδικά blotters.
5. Δημιούργησε μια γκάμα αρωμάτων για κάθε περίσταση. Όπως και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, υπάρχουν αρώματα που θα σε συντροφεύσουν σε συγκεκριμένες στιγμές.

Κάθε άρωμα έχει και μια διαφορετική βάση, δηλαδή ένα συστατικό που υπερισχύει των άλλων και χαρακτηρίζει την μυρωδιά του. Έτσι λοιπόν κάθε διαφορετική βάση απευθύνεται και σε ένα διαφορετικό τύπο γυναίκας.

- Αν θέλεις να νιώσεις φρέσκια και σαγηνευτική προτίμησε ένα άρωμα με βάση τα λουλούδια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα άνθη παραμένουν από αρχαιοτάτων χρόνων συνδεδεμένα με τη θηλυκότητα. Πρώτες οι Αζτέκες επινόησαν τα λουλουδάτα αρώματα αχνίζοντας φρέσκα ανθόφυλλα, ενώ οι Κινέζες από την εποχή της δυναστείας των Tανγκ συνήθιζαν να ψεκάζονται από την κορυφή ως τα νύχια.

- Αν θέλεις να νιώσεις γαλήνια και πνευματώδης προτίμησε ένα άρωμα με βάση το ξύλο (όπως η βελανιδιά και ο κέδρος). Αυτές οι ευωδιές πυροδοτούν τον εγκέφαλό σου να αναδημιουργεί την ίδια συγκίνηση και τα ίδια συναισθήματα ευεξίας που βιώνεις όταν απολαμβάνεις έναν περίπατο σε ένα ορεινό δάσος.

- Αν θέλεις να νιώσεις ρομαντική και σέξι προτίμησε ένα άρωμα με βάση το κεχριμπάρι και την κανέλα. Αρώματα με ζεστές νότες όπως τη βανίλια, το μόσχο και το κεχριμπάρι –λέγονται και «ανατολίτικα» μιας και τα περισσότερα συστατικά τους προέρχονται αποκλειστικά από την Ασία– δημιουργούν στον εγκέφαλό σου σπινθήρες πάθους και ηλεκτρικά ερωτικά σήματα. Αυτές οι βαθιές νότες έχουν την ιδιότητα να γίνονται πολύ έντονες καθώς το σώμα σου θερμαίνεται, κάνοντάς σε να νιώθεις πολύ πιο επιθυμητή.

- Αν θέλεις να νιώσεις ζωηρή και ενεργητική προτίμησε ένα άρωμα με βάση τα εσπεριδοειδή. Οι ψυχρές, ελαφριές νότες και τα αποστάγματα χυμών όπως είναι η μέντα, το λεμόνι και αρκετά εσπεριδοειδή προσδίδουν αναζωογόνηση, ζωηρότητα και ευδιαθεσία σε όλες τις αισθήσεις σου. Αυτής της κατηγορίας οι ευωδιές αφυπνίζουν τον εγκέφαλο, ανεβάζουν τους ρυθμούς και δρουν άμεσα στο νευρικό σύστημα επηρεάζοντας θετικά τη διάθεση. 

Extra Tip: Υπάρχουν κάποια συστατικά και αιθέρια έλαια, όπως τα παρακάτω, που έχουν πολύ συγκεκριμένες, ευεργετικές ιδιότητες.
Λεβάντα: Μειώνει το άγχος, αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης. 
Πορτοκάλι: Μειώνει το στρες και βελτιώνει την διάθεση.
Γλυκές ευωδιές: Η εισπνοή γλυκών αρωμάτων απαλύνει τον σωματικό πόνο, καθώς είναι πιθανό να επιδρούν στις ενδορφίνες- ορμόνες που ελέγχουν τον πόνο.
Ξυλώδεις μυρωδιές: Αυξάνει την αίσθηση ελευθερίας και χαράς.
Τριαντάφυλλο: Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου μειώνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης μέχρι και 30% με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο ήρεμοι.
Δοκίμασέ τα στο μπάνιο σου ή σε ειδικό δοχέιο καύσης διαλυμμένα πάντα σε νερό.

πηγή:www.madamefigaro.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Αρώματα: Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα;
Αρώματα: Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα;
http://www.madamefigaro.gr/media/pics/81102-perfume.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_5313.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_5313.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy