Ταρτάκια μελομακάρονου

  Tα glykamystika...


Ταρτάκια μελομακάρονου - Θα σας ξετρλάνουν!  



glykamystika.gr μας ταξιδεύουν στα δικά τους μυστικά και μας δείχνουν μας πως να φτιάξουμε ταρτάκια μελομακάρονου.







ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
500 γρ. αλεύρι μαλακό
70 γρ. αυγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 βανίλια σε σκόνη
2 γρ. αλάτι
3 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη
3 γρ. κανέλα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΜΕΛΙΟΥ
160ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα γαρίφαλο, τριμμένο
60 γρ. μέλι
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
80 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κομμένο σε μικρά κομμάτια

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
125 γρ. καρύδια
45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
15ml νερό


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη ζύµη
. Ρίξτε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο και το µισό αλεύρι και χτυπήστε µε το εξάρτηµα φτερό σε µέτρια ταχύτητα να οµογενοποιηθούν. Ενσωµατώστε και το υπόλοιπο αλέυρι και κατόπιν προσθέστε την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το γαρίφαλο και τέλος τα αυγά. Συνεχίστε το ανακάτεµα µέχρι να έχετε µια οµοιογενή ζύµη. Αποσύρετε από τον κάδο, τυλίξτε τη ζύµη µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.

Φτιάξτε τα καραµελωµένα καρύδια. Βάλτε σε µια µικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε σε µέτρια φωτιά µέχρι να δείτε τις πρώτες φυσαλίδες. Αµέσως προσθέστε τα καρύδια. Αφήστε τα να καραµελώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάστε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα να κρυώσουν µέχρι να τα χρησιµοποιήσετε.

Φτιάξτε την γκανάς σοκολάτας-µελιού. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέµα γάλακτος, την κανέλα, το γαρίφαλο και το µέλι και αφήστε το µείγµα σε χαµηλή φωτιά µέχρι να πάρει µια βράση. Κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα µπολ ρίξτε τη σοκολάτα, κοµµένη σε κοµµάτια, και το ξύσµα πορτοκαλιού. Αδειάστε µέσα στο µπολ το ζεστό µείγµα της κατσαρόλας και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα οµογενοποιηµένο µείγµα. Τέλος προσθέστε το βούτυρο κοµµένο σε κοµµατάκια και ανακατέψτε τα όλα µαζί µε ένα µπλέντερ χειρός ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε το µείγµα στην άκρη να πέσει η θερµοκρασία του µέχρι να µοντάρετε τα ταρτάκια.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα.

Ψήστε τα ταρτάκια. Βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη και τοποθετήστε τη σε µια αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας. Με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής ανοίξτε τη ζύµη σε ένα φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. Πάρτε ένα στρογγυλό φορµάκι για ταρτάκι διαµέτρου 7-8 εκ. και κόψτε τη ζύµη σε δίσκους. Απλώστε τους δίσκους στη βάση και στα τοιχώµατα από 8 στρογγυλά φορµάκια για ταρτάκια διαµέτρου 7-8 εκ. Τρυπήστε την επιφάνειά τους µε ένα πιρούνι και βάλτε τα στο ψυγείο για 10΄. Βγάλτε τα φορµάκια από το ψυγείο και ψήστε τα ταρτάκια στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 160 °C στον αέρα για περίπου 15΄-20΄. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορµάρετε.

Μοντάρετε τα ταρτάκια. Με ένα κουτάλι γεµίστε κάθε ταρτάκι ισόποσα µε την γκανάς. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄ ή µέχρι να σφίξει η γκανάς. Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσµήστε κάθε ταρτάκι µε 2-3 καραµελωµένα καρύδια.


Tip: Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και οχι μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για να είναι πιο αφράτη.

πηγή:www.glykamystika.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ταρτάκια μελομακάρονου
Ταρτάκια μελομακάρονου
http://www.athensmagazine.gr/photos/articles/thumbs_large/c4563107321d5cc0cd04283c5d2ab539.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_3711.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_3711.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy