Πώς να αποξηράνετε φέτες πορτοκάλι & μήλο

Επειδή οι αποξηραμένες φέτες από φρούτα χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στη διακόσμηση είτε του σπιτιού, είτε των δώρων, είτε ...




Επειδή οι αποξηραμένες φέτες από φρούτα χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στη διακόσμηση είτε του σπιτιού, είτε των δώρων, είτε και του γάμου, ας δούμε την πιο εύκολη εκδοχή για να τις αποξηράνετε μόνοι σας στο σπίτι.

 
Κι επειδή θα χρειαστείτε αναμμένο τον φούρνο για αρκετή ώρα, αν έχετε νυχτερινό ρεύμα και είστε και νυχτερινοί τύποι, θα το διασκεδάσετε οικονομικότερα!

Ο τρόπος που θα σας παρουσιάσουμε είναι ο πιο εύκολος κι έχει το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, οι φέτες που θα αποξηράνετε δεν θα είναι σαν έχουν βγει από κάποια μονάδα παραγωγής, αλλά θα έχουν τις φυσικές πτυχώσεις (κατσάρωμα) που δημιουργούνται από το ψήσιμο και φυσικά το ανάλογο χρώμα.

Θα πρέπει αρχικά να ανάψετε τον φούρνο στον αέρα στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία και να τον αφήσετε να ζεσταθεί.

Πάρτε τα πορτοκάλια και τα μήλα, τα οποία θα έχετε πλύνει και θα έχετε στεγνώσει μερικές ώρες πριν και ξεκινήστε να τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού. Προτιμήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να είστε όσο το δυνατό πιο ακριβείς στις ευθείες.

Τα πορτοκάλια (όπως και τα λεμόνια) θα τα κόψετε οριζόντια σε φέτες. Τα μήλα μπορείτε αν θέλετε να τα κόψετε οριζόντια, αλλά και κάθετα. Εμείς προτιμήσαμε να τα κόψουμε οριζόντια αυτή τη φορά. Ίσως να θέλετε να κόψετε και με τους δύο τρόπους τις φέτες για μεγαλύτερη ποικιλία.
Στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα (ή χαρτί ψησίματος) και τοποθετήστε τις φέτες των φρούτων που κόψατε. Εφόσον ο φούρνος έχει ζεσταθεί στο μέγιστο, τοποθετήστε το ταψί στη μέση και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 50 – 60ο C.
Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες μέχρι να είναι έτοιμες οι αποξηραμένες φέτες. Παρακολουθήστε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γυρίστε πλευρά όταν δείτε πώς έχουν χάσει σημαντικό μέρος από τα υγρά τους από τη μία. Ίσως να χρειαστεί να γυρίσετε πλευρά στις φέτες και άλλη μια φορά.


Σε κάθε περίπτωση μην αυξήσετε την θερμοκρασία του φούρνου, επειδή θα βιαστείτε, γιατί είναι πολύ εύκολο να «αρπάξουν» οι φέτες πορτοκαλιού και μήλου. Όσο πιο κοντά στο τέλος βρίσκεστε, τόσο πιο γρήγορα θα καούν πριν το πάρετε χαμπάρι, αν αυξήσετε τη θερμοκρασία!
Μετά από 3 περίπου ώρες έχετε έτοιμες τις δικές σας αποξηραμένες φέτες πορτοκάλι και μήλο και είναι ώρα να αποφασίσετε πώς και πού θα τις πρωτο – χρησιμοποιήσετε!


ΥΓ : Αν θέλετε τα μήλα να διατηρήσουν το λευκό χρώμα τους, βάλτε τις φέτες για μισή ώρα μέσα σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού, στον οποίο θα έχετε προσθέσει ένα κουτάλι της σούπας αλάτι. Μετά, στεγνώστε τις καλά με χαρτί κουζίνας πριν τις τοποθετήσετε στο ταψί.


πηγή:www.teleiosgamos.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πώς να αποξηράνετε φέτες πορτοκάλι & μήλο
Πώς να αποξηράνετε φέτες πορτοκάλι & μήλο
http://4.bp.blogspot.com/-Ev8ghk-lIhs/VofR5mX__LI/AAAAAAAAZeo/g09mH-H0QsI/s400/82596479656b5ffc296d13721c68e193_XL.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-Ev8ghk-lIhs/VofR5mX__LI/AAAAAAAAZeo/g09mH-H0QsI/s72-c/82596479656b5ffc296d13721c68e193_XL.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_1655.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_1655.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy