Μεγάλη οικογένεια... μικρό μπάνιο - Πρακτικές λύσεις

Δυστυχώς, δεν έχουν όλα τα σπίτια προβλεφθεί για μεγάλες οικογένειες. Ειδικότερα ο χώρος του μπάνιου είναι μεγάλο αγκάθι ...

Article_show_%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7





Δυστυχώς, δεν έχουν όλα τα σπίτια προβλεφθεί για μεγάλες οικογένειες. Ειδικότερα ο χώρος του μπάνιου είναι μεγάλο αγκάθι για μικρούς και μεγάλους. Κι επειδή, λεφτά δεν υπάρχουν για να το γκρεμίσουμε και να το ξαναφτιάξουμε, δείτε μερικές πρακτικές και οικονομικές συμβουλές για να γίνει το μικρό λουτρό όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο και λειτουργικό.




Κατ’ αρχήν, για να φαίνεται μεγαλύτερο και λιγότερο σκοτεινό το μπάνιο, προτιμήστε τα φωτεινά χρώματα, τουλάχιστον στην κουρτίνα, τα ράφια και τα αξεσουάρ. Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός είναι όσο το δυνατόν καλύτερος και εξασφαλίστε τον επαρκή εξαερισμό που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ειδικά όταν το μπάνιο χρησιμοποιείται από πολλά άτομα.

Σε ότι αφορά στην οργάνωση του μπάνιου, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε τι χρειάζεται απαραιτήτως να βρίσκεται σε αυτό το χώρο. Εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε αλλού (π.χ. σε ντουλάπα στη βεράντα) τα χαρτιά τουαλέτας ή τα καθαριστικά, τότε γλιτώνετε αρκετό χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες. Στο μπάνιο θα πρέπει να είναι μόνο όσες χρησιμοποιείτε εκείνη την στιγμή. Αφού έχετε λοιπόν, τη λίστα όσων πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στο μπάνιο, τότε κάντε έναν «χάρτη» τοποθέτησης των αντικειμένων και βρείτε έξυπνες λύσεις για να είναι όλα προσβάσιμα και πρακτικά. Ακόμη και το πιο μικρό μπάνιο έχει περισσότερο χώρο από όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Πάνω από την πόρτα




Ένα από τα πιο έξυπνα τρικ αποθήκευσης, για αντικείμενα που δεν χρειάζεστε σε καθημερινή βάση, είναι πάνω από την πόρτα του μπάνιου. Πετσέτες, μάσκες και αιθέρια έλαια που έχετε σχεδόν ξεχάσει, μπορούν να μπουν εκεί ψηλά.

Το παλιό ντουλάπι




Εάν τα χρήματα δεν αρκούν για νέα έπιπλα αποθήκευσης, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε τα παλιά. Πάρτε οποιοδήποτε παλιό ντουλάπι, ξηλώστε την πόρτα, εφοδιάστε το με γαντζάκια παντού, ενώ για στυλ μπορείτε να το ντύσετε με ταπετσαρία (ή οποιοδήποτε ύφασμα, ακόμη και χαρτί, σας αρέσει). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα, για να καλύψετε τις αποθηκευτικές σας ανάγκες.

Πάσα αποθηκευτική λύση δεκτή




Ποιος είπε ότι πρέπει να επιλέγετε μόνο έπλιπλα μπάνιου; Εδώ βλέπετε ότι μία θήκη για χαρτιά και περιοδικά έγινε αποθηκευτικός χώρος για τις πετσέτες και πως μία σκάλα έγινε ραφιέρα για όλα τα αντικείμενα του μπάνιου. Φαντασία να υπάρχει...

Πάνω από όλα η οργάνωση




Το απόλυτο μυστικό επιτυχίας είναι η οργάνωση. Βρείτε αποθηκευτικά κουτιά, ντύστε τα με όμορφα χρώματα για πιο χαρούμενο αποτέλεσμα και οργανωθείτε, ξεχωρίζοντας τα πράγματα ανά ομάδες χρηστών και ανά κατηγορίες προϊόντων. Σε ένα κουτί όσα χρειάζονται τα παιδιά για το μπάνιο, σε άλλο κουτί τα καλλυντικά της μαμάς, κ.ο.κ.

Γατζάκια παντού




Το πιο απαραίτητο αντικείμενο για μία πολυμελή οικογένεια με μικρό μπάνιο είναι τα γαντζάκια. Στους τοίχους, στο εσωτερικό των ντουλαπιών... παντού ώστε να ξεχωρίζονται αντικείμενα, μικροαντικείμενα και πετσέτες. Μία ακόμη πρακτική λύση είναι οι ράγες στον τοίχο, με γατζάκια όπου θα κρέμονται κουβαδάκια, σαν αυτό που ακολουθεί ακριβώς παρακάτω.

Το κουβαδάκι σου....




Μία εξαιρετικά πρακτική λύση είναι να έχει ο καθένας τα πράγματα που έχει ανάγκη σε καθημερινή βάση, στο δικό του κουτί/κουβαδάκι. Τα πράγματα δεν χάνονται και αποφεύγονται καθημερινές τριβές και διαμάχες.

Κρεμάμε παντού... ακόμη και στον καθρέφτη




Ποιος είπε ότι κρεμάμε γατζάκια μόνο στους τοίχους και τα ντουλάπια; Ακόμη και ο καθρέφτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ...στις δύσκολες περιστάσεις.

Εναλλακτικό ντουλάπι πρώτων... αναγκών




Το κλασικό ντουλάπι πρώτων βοηθειών, μπορεί να αλλάξει μορφή και να τοποθετηθεί ακόμη και πίσω από την πόρτα. Με ένα όμορφο «ντύσιμο» της πλάτης και μερικά απλά αξεσουάρ, έχετε τον κατάλληλο χώρο για να αποθηκεύσετε τα χιλιάδες μικροαντικείμενα του μπάνιου.

Αλλιώτικα ράφια




Ψάθινα κουτιά, καφάσια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε δύναται να χρησιμοποιηθεί ως ράφι και αποθηκευτικός χώρος στο μπάνιο. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και φαντασία.

Έξυπνες λύσεις για τα μικρά αντικείμενα




Μία πλαφονιέρα, ένα παλιό ξύλινο κουτί και οτιδήποτε άλλο διαθέτετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ομαδοποίηση και την αποθήκευση των μικροαντικειμένων.

πηγή:www.letsfamily.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μεγάλη οικογένεια... μικρό μπάνιο - Πρακτικές λύσεις
Μεγάλη οικογένεια... μικρό μπάνιο - Πρακτικές λύσεις
http://www.letsfamily.gr/system/assets/000/002/675/article_show_%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7.jpg?1383816979
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_1273.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/12/blog-post_1273.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy