Το σπιτικό λικέρ κανέλλα πορτοκάλι με ρακή της γιαγιάς Σωσώς είναι το πιο εύκολο κι απλό ηδύποτο που μπορείς να φτιάξεις. Είναι τ...
Το σπιτικό λικέρ κανέλλα πορτοκάλι με ρακή της γιαγιάς Σωσώς είναι το πιο εύκολο κι απλό ηδύποτο που μπορείς να φτιάξεις. Είναι τέλειο για δώρο σε φίλους ή σε κάποια επίσκεψη, να αρωματίσεις κέηκ και κουλουράκια ή σαν γαρνιτούρα, να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και ως βάση για διάφορα cocktail και ποτά!
Η συνταγή για λικέρ κανέλλα πορτοκάλι με ρακή από τη γιαγιά Σωσώ-γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με το σπιτικό!
- Ρακή
- Φλούδες Πορτοκάλι
- Ξύλο κανέλλας
- 1 κιλό ζάχαρη
- Νερό
- Γεμίζουμε το 1/3 ενός γυάλινου μπουκαλιού με φλούδες πορτοκάλι, όσο το δυνατόν χωρίς το σπογγώδες λευκό μέρος και μερικά ξύλα κανέλλας.
- Μετά, γεμίζουμε το δοχείο με ρακή και το αφήνουμε στον ήλιο σε 40 ημέρες ή απλά στην κουζίνα σε ένα ράφι.
- Έπειτα για το σιρόπι βάζεις σε μία κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη κι ίση ποσότητα νερού. Το αφήνουμε να δέσει κι έπειτα το προσθέτουμε στη ρακή.
- Η ποσότητα του σιροπιού θα εξαρτηθεί από το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ.
- Απλά σε ένα ποτηράκι λικέρ
- Σε ένα ψηλό ποτήρι με σόδα και παγάκια
- Στο μαύρο τσάι μέσα
- Σε cocktail με cointreau, τριμμένο πάγο και λίγο χυμό πορτοκάλι