Tiramisu Amore Mio!

  Το όνομα του σημαίνει “Σήκωσε με”…Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό! Το όνομα του αγαπημένου μας Τιραμισού αναφέρεται στην ιδιότητα...

Photo Aug 06, 10 40 31 PM



 Το όνομα του σημαίνει “Σήκωσε με”…Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό! Το όνομα του αγαπημένου μας Τιραμισού αναφέρεται στην ιδιότητα του καφέ και του κακάο να μας ξυπνάνε και να μας γεμίζουν ενέργεια. Γι’αυτό και οι Ιταλοί, ενώ συνήθως μετά το γεύμα τους προτιμούν 
ένα φρούτο, πολλές φορές θα φάνε τιραμισού
 για να ξυπνήσουν από ενα food coma!



Tiramisu Amore Mio!Προσωπικά, μπορώ να φάω άπειρο τιραμισού. Δεν με λιγώνει ποτέ, ειδικά αν η κρέμα του είναι ελαφριά και αέρινη όπως το τιραμισού που έφτιαξε για εμάς ο Δημήτρης Φωτόπουλος. Ο Δημήτρης είναι φίλος μας με την πραγματική έννοια του τιτλου “φίλος”, founding member αυτού του blog,  ιδιοκτήτης του αγαπημένου εστιατορίου ΑΝΕΤΟΝ στο Μαρούσι και σαφώς food connoisseur. Όποτε έχει καλεσμένους στο σπίτι για Ιταλικό, πάντα φτιάχνει για το τέλος αυτό το τιραμισού, με το δείπνο να τελειώνει με επιφωνήματα ενθουσιασμού! Την ίδια ακριβώς αντίδραση έχουν και οι πελάτες του ΑΝΕΤΟΝ, όταν το τιραμισού μπαίνει στο μενού!
Φτιάξτε το σε ατομικά μπολάκια ή μην ντρέπεστε… σε ένα μεγάλο μπολ και απλά βουτήξτε μεσα του!

Υλικά
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κ.γ. υγρή βανίλια
3 κ.σ. λικέρ Kahlua ή κρασί Marsala
150 ml espresso (περίπου 3 δόσεις μονού espresso) σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
15-20 σαβαγιάρ
Κακάο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε την κρέμα με την άχνη ζάχαρη (με ένα σύρμα χειρός ή με ένα σύρμα ή στο μίξερ με το σύρμα) μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγύ.
2. Βάλτε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, τη βανίλια, το αλκοόλ και το 1/3 του espresso. Χτυπήστε καλά με ένα σύρμα ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τη σαντιγύ και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
3. Βάλτε το υπόλοιπο espresso σε ένα μπολ. Περάστε όλα τα σαβαγιάρ από τον καφέ και από τις δύο πλευρές.
4. Μοιράστε τα σαβαγιάρ σε 4 μπολ (σπάζοντας τα στη μέση αν χρειαστεί) και γεμίστε τα μπολ με την κρέμα μασκαρπόνε.
5. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με κακάο.



Δείτε με φωτογραφίες την συνταγή και ακολουθήστε το .madameginger.com στις εσωτερικές του ξεναγήσεις ....Θα σας ενθουσιάσει.

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Tiramisu Amore Mio!
Tiramisu Amore Mio!
http://www.madameginger.com/wp-content/uploads/2013/10/Photo-Aug-06-10-40-31-PM.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/tiramisu-amore-mio.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/tiramisu-amore-mio.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy