Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας το καλύτερο υγρό σαπούνι για τα πιάτα σας. Φτιάχνετε όση ποσότητα θέλετε και την αποθη...
Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας το καλύτερο υγρό σαπούνι για τα πιάτα σας. Φτιάχνετε όση ποσότητα θέλετε και την αποθηκεύετε στην αποθήκη σας προκειμένου να την έχετε διαθέσιμη όποτε και όταν τη χρειάζεσθε. Έτσι δεν ξεμένετε από σαπούνι, κάνετε οικονομία μιας και είναι σαφώς φθηνότερο και επιπλέον αποφεύγετε τα χημικά προϊόντα του εμπορίου.
Για την παρασκευή του σαπουνιού σας, θα χρειασθείτε:
•4 L νερό.
•200 gr πράσινο σαπούνι ή εναλλακτικά σαπούνι Μασσαλίας.
•3 κ.γ μαγειρική σόδα.
•5 σταγόνες αιθέριου ελαίου (αμυγδαλέλαιου για προστασία των χεριών)
•πλαστικά μπουκάλια
Παρασκευή:
Σε
ένα μεγάλο ανθεκτικό δοχείο θα τρίψετε το σαπούνι (μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη για τη μυζήθρα). Θα ζεστάνετε σε μια
κατσαρόλα το νερό και θα το χύσετε στο δοχείο με το τριμμένο σαπούνι. Θα
περιμένετε περίπου ένα δίωρο να κρυώσει ανακατεύοντάς το αρκετά συχνά
ώστε να γίνει ζελέ. Προσθέστε την μαγειρική σόδα και το αιθέριο έλαιο,
και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια το
μοιράζετε στα πλαστικά μπουκάλια.
Tip. Για όσες έχετε ευαίσθητα χέρια μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κ.σ γλυκερίνη για επιπλέον προστασία των χεριών.
πηγή:www.filenades.gr