Το ότι θα γέμιζα τις μπριζόλες πρώτη φορά το βλέπω. Λατρεύω το σπανάκι και η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα γευστικό θαύμα. Υ...
Το ότι θα γέμιζα τις μπριζόλες πρώτη φορά το βλέπω. Λατρεύω το σπανάκι και η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα γευστικό θαύμα.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες.
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι – ξεπαγωμένο και πολύ καλά στυμμένο.
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
11/4 κούπας φέτα.
1/3 κούπας τυρί κρέμα.
1/2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι.
2 κ.σ. μουστάρδα.
1/4 κ.γ .θυμάρι.
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
1 κ.σ. ελαιόλαδο.
1/2 κ.γ. αλάτι.
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λαδί και σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι και ανοίγουμε μια ¨τσέπη¨ στο πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας. Γεμίζουμε τη κάθε μπριζόλα με το 1/4 της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε το εξωτερικό τους.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ζωμό, το ξύσμα, το χυμό και τη μουστάρδα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και όταν κάψει βάζουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε 6 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Προσθέτουμε το ζωμό στο ίδιο τηγάνι και σε μέση θερμοκρασία σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, προθέτοντας λίγο φρέσκο θυμάρι. Στο σερβίρισμα περιχύνουμε λίγη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.
πηγή:www.govastileto.gr