Όταν τα βιβλία αποκτούν άλλη χρησιμότητα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πρόκειται για παλιές αγορές ή προσφορές, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες που πλέον έχουν ακυρωθεί και δεν μας είναι πια χρήσιμα ως ...




Πρόκειται για παλιές αγορές ή προσφορές, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες που πλέον έχουν ακυρωθεί και δεν μας είναι πια χρήσιμα ως αναγνώσματα. Ένα βιβλίο όμως ποτέ δεν παύει να είναι χρήσιμο ακόμα κι όταν η χρησιμότητά του δεν έχει καμία σχέση με την αρχική. Έξυπνες κατασκευές μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο μας και να γεμίσουν το χρόνο μας δημιουργικά! 
 

Παλιώνοντας τις σελίδες
Πολλές φορές οι κιτρινισμένες σελίδες προσδίδουν μία ρετρό αισθητική σε οποιαδήποτε κατασκευή μας. Το να κάνουμε τις ολόλευκες σελίδες να μοιάζουν πολυκαιρισμένες δεν είναι δύσκολο. Αν είναι μεμονωμένες οι σελίδες η παλαίωση είναι πιο εύκολη. Θα χρειαστούμε ένα φακελάκι μαύρο τσάι. Φτιάχνουμε κανονικά το ρόφημα, παίρνουμε τις σελίδες, τις βάζουμε μία μία σε ένα ταψάκι και τις περιχύνουμε με το τσάι. Βάζουμε αρκετή ποσότητα ώστε οι σελίδες να είναι βυθισμένες σε αυτό. Τις αφήνουμε για περίπου 5΄ και στη συνέχεια αδειάζουμε το τσάι. Παίρνουμε τις σελίδες και τις βγάζουμε στον ήλιο για να γίνει το κιτρίνισμά τους εντονότερο. Μία εναλλακτική είναι να τις βάλουμε μαζί με το ταψί, χωρίς το τσάι, σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 3΄, έως ότου να αρχίσουν οι άκρες του χαρτιού να γυρίζουν.
Κορνίζα
Το να φτιάξουμε μία κορνίζα από ένα παλιό βιβλίο είναι ίσως μία από τις πιο εύκολες κατασκευές. Με ένα κοφτάκι ανοίγουμε τρύπες στο εξώφυλλο του βιβλίου στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλουμε να έχει η φωτογραφία. Αφού τις ανοίξουμε και λειάνουμε τις άκρες ώστε να μην υπάρχουν ξέφτια, τοποθετούμε στο εσωτερικό φύλλο τις φωτογραφίες κολλώντας τις στη σελίδα. Κλείνουμε το βιβλίο και η κορνίζα μας είναι έτοιμη.
Έξυπνη κρυψώνα
Οι καλύτερες κρυψώνες είναι εκείνες που είναι μπροστά στα μάτια μας. Ένα βιβλίο μπορεί εύκολα να γίνει κρυψώνα για αντικείμενα που δεν θέλουμε να είναι ευκόλως προσβάσιμα. Παίρνουμε το βιβλίο και κόβουμε εσωτερικά τις σελίδες του ώστε να μη φαίνεται πως έχει αφαιρεθεί χαρτί. Τις κολλάμε εσωτερικά μεταξύ τους ώστε να είναι περισσότερο σταθερό. Τοποθετούμε τα αντικείμενα που θέλουμε μέσα σε αυτό και το κλείνουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την κρυψώνα μας να κλείνει καλύτερα και ασφαλέστερα τοποθετώντας στο εσωτερικό του μικρά μαγνητάκια στο μέσον περίπου του μήκους του βιβλίου που έχουμε μετατρέψει.
Στον… αέρα
Το να δημιουργήσουμε ένα κρυφό ράφι στον τοίχο μας δεν είναι δύσκολο. Παίρνουμε δύο μεταλλικές πλακέ βάσεις και στη θέση ενός ραφιού τοποθετούμε ένα βιβλίο κρύβοντας στο εσωτερικό του τις άκρες του ραφιού. Κολλάμε τις σελίδες μεταξύ τους ώστε να μην ανοίγει το βιβλίο και να είναι σταθερό. Μόλις σταθεροποιηθεί το βιβλίο ώστε να μπορεί να δεχτεί βάρος, είναι έτοιμο για χρήση.
Μία ιστορία σε… ταπετσαρία
Μπορούμε λοιπόν εύκολα να δημιουργήσουμε μία ενδιαφέρουσα ταπετσαρία σε έναν από τους τοίχους μας, χρησιμοποιώντας τις σελίδες ενός παλιού μας βιβλίου. Αρχικά παίρνουμε τα μέτρα του χώρου και μετράμε και το μέγεθος των σελίδων του βιβλίου, έτσι ώστε να υπολογίσουμε τον αριθμό των σελίδων που θα χρειαστούμε και τον προσανατολισμό με τον οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν. Αφαιρούμε προσεκτικά τις σελίδες από το βιβλίο, φροντίζοντας να μη σκιστούν, και τις τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολη η πρόσβασή μας σε αυτές. Προμηθευόμαστε την κατάλληλη κόλλα από ένα χρωματοπωλείο με την απαραίτητη βούρτσα ή πινέλο εφαρμογής. Ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, ενώ για τα σημεία όπου ο τοίχος έχει πρίζες και διακόπτες κόβουμε με ένα νυστέρι το χαρτί περιμετρικά ώστε να κάνει καλή εφαρμογή. Τελειώνοντας το έργο μας μπορούμε να περάσουμε από πάνω μία επιπλέον ειδική κόλλα, η οποία θα προστατέψει την ταπετσαρία μας, θα την «πλαστικοποιήσει» και θα κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό της.
πηγή:myself.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Όταν τα βιβλία αποκτούν άλλη χρησιμότητα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Όταν τα βιβλία αποκτούν άλλη χρησιμότητα-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://farm7.static.flickr.com/6143/5982837164_aa57b8bd61.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6143/5982837164_aa57b8bd61_t.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/blog-post_8907.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/blog-post_8907.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy