Τα έχεις παραγγείλει πολλές φορές σαν ορεκτικό. Ώρα να μάθεις πώς να τα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου. ...
Τα έχεις παραγγείλει πολλές φορές σαν ορεκτικό. Ώρα να μάθεις πώς να τα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου.
Πάρε 300 γραμμάρια μοτσαρέλας και φτιάξε τη συνταγή που σου προτείνει το cookbox.gr.
Τραγανά μπαστουνάκια μοτσαρέλας
300 γρ. μοτσαρέλα
1 αυγό
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 ml. ελαιόλαδο
1 τεμ. λαδόκολλα
Εκτέλεση
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε 24 μπαστουνάκια.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά, περίπου 20 λεπτά και έπειτα τα βγάζουμε απο το ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε καλά το αυγό.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μεγαλύτερο μπόλ βάζουμε το ψωμί, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μπαστουνάκι και το βυθίζουμε πρώτα στο αλεύρι και μετά στο αυγό.Στη συνέχεια το βυθίζουμε στο μίγμα του ψωμιού και τέλος το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μπαστουνάκια και τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα παναρισμένα μπαστουνάκια στο ταψί με τη λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι σε κάθε μπαστουνάκι.
Ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά τα μπαστουνάκια, παρακολουθώντας τα ώστε να μην λιώσουν.
πηγή:cosmos.gr