Γιατροσόφια… από τη Ρωσία

Η αλήθεια είναι πως όλοι ξέρουμε γιατροσόφια από την γιαγιά μας για απλές και ήπιες νόσους. Πρόσφατα σε μια φιλική κουβέντα αναφερ...




Η αλήθεια είναι πως όλοι ξέρουμε γιατροσόφια από την γιαγιά μας για απλές και ήπιες νόσους. Πρόσφατα σε μια φιλική κουβέντα αναφερθήκαμε σε γιατροσόφια από άλλες χώρες και το πόσο διαφορετικά είναι από τα δικά μας. Σήμερα θα μιλήσουμε για γιατροσόφια από την Ρωσία που μου είπε μια φίλη που μεγάλωσε εκεί.


 Οι παρακάτω συμβουλές δεν θα θεραπεύσουν, απλά θα ανακουφίσουν το όποιο πρόβλημα.

Πονόδοντος

Ένας πόνος που όλοι κάποια στιγμή είχαμε την ατυχία να γνωρίσουμε. Γιατροσόφι: Βάλτε ένα κομμάτι μπέικον ανάμεσα στο μάγουλο και στο δόντι που πονάει. Αφήστε το εκεί για 15-20 λεπτά. Το αλάτι από το μπέικον θα μετριάσει αισθητά τον πόνο αλλά και θα ανακουφίσει την όποια φλεγμονή. Μην ξεχνάτε πως την οριστική λύση στον πονόδοντο θα την δώσει ο οδοντίατρος.

Πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι είναι πάντα δυσάρεστοι. Δεν έχει σημασία αν το κρανίο βουίζει μετά από μια νύχτα οινοποσίας ή από την ένταση και το άγχος. Σε όλες τις περιπτώσεις πονοκεφάλου, το ρώσικο γιατροσόφι είναι ένας χυμός από καρότο και σπανάκι. Οι ασθενείς με συχνές κεφαλαλγίες στερούνται των απαραίτητων βιταμινών Β που αυτές περιέχονται στο καρότο και το σπανάκι σε μεγάλες ποσότητες. Ως εκ τούτου, συνιστάται για τους συχνούς πονοκεφάλους κάθε μέρα να πιείτε ένα ποτήρι χυμό από καρότο και σπανάκι. Μετά από ένα μήνα οι πονοκέφαλοι θα έχουν εξαφανισθεί ή θα έχουν εξασθενίσει και θα έχει μειωθεί η συχνότητα τους.

Κρυολόγημα

Ένα κοινό κρυολόγημα κάνει περίπου μια εβδομάδα για να περάσει. Για να συντομεύσετε το χρόνο αλλά και να γλυτώσετε από το βασανιστικό μπούκωμα στην μύτη ρίξτε 3-4 φόρες ημερησίως σε κάθε ρουθούνι 1-2 σταγόνες από φρέσκο χυμό παντζαριού. Το παντζάρι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και μειώνει τη φλεγμονή στη μύτη.

Πονόλαιμος

Όταν ο χειμώνας μπει για τα καλά ένας πονόλαιμος είναι ένα συμβάν συνηθισμένο και όχι σοβαρό. Το σκόρδο θα σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση. Το σκόρδο είναι φυσικό αντιβιοτικό και απολυμαίνει την περιοχή τού λαιμού. Για τους ενήλικες συνιστάται οι κατανάλωση τριών σκελίδων την ημέρα. Βέβαια αν και οι θετικές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολλές, μπορεί λόγω οσμής να σας απομονώσει λίγο κοινωνικά.

Αποτοξίνωση σώματος και απώλεια βάρους

Ο φρέσκος χυμός από την ρίζα του σέλινου μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας αλλά και να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Μισό ποτήρι 2-3 φορές την ημέρα είναι αρκετό για να επωφεληθείτε από την θετική του δράση. Την ίδια δράση έχει και το ξύδι μήλου. Ανακατέψτε 2-3 κουταλιές του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το μισή ώρα πριν το φαγητό.
Τα γιατροσόφια είναι συνήθως ανακουφιστικά και είναι μια προσωρινή λύση. Ποτέ μην αμελείτε αν κάποιο σύμπτωμα επιμένει και την επίσκεψή σας στο γιατρό.

Έχε τα πόδια σου ζεστά, την κεφαλή σου κρύα, τον στόμαχόν σου ελαφρύ, γιατρού δεν έχεις χρεία.
Παροιμία
πηγή:Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Γιατροσόφια… από τη Ρωσία
Γιατροσόφια… από τη Ρωσία
http://4.bp.blogspot.com/-9uf_keh5kJ4/UpI7bG865UI/AAAAAAAAR2E/wU_7nqeTw6g/s400/babouskes-300x261.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-9uf_keh5kJ4/UpI7bG865UI/AAAAAAAAR2E/wU_7nqeTw6g/s72-c/babouskes-300x261.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/blog-post_5897.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/blog-post_5897.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy