Είναι το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, που μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα. H λιχουδιά που δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τ...
Είναι το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, που
μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα. H λιχουδιά που δεν μπορούμε να
αντισταθούμε με τίποτα…Συμφωνείτε;
Γιατί να μην τις φτιάξουμε εμείς με τα χεράκια μας και με δικά μας υλικά;
Γιατί να μην τις φτιάξουμε εμείς με τα χεράκια μας και με δικά μας υλικά;
Τι θα λέγατε για σπιτικές σοκοφρέτες λοιπόν;
Υλικά:
6 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας 24 x 6 εκ.Για τη γέμιση
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (50% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. κακάο σε σκόνη
15ml γλυκόζη
200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κρύο σε κύβους
Για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (50% περιεκτικότητα σε κακάο)30ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάλτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Σε μεσαία κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη γλυκόζη.
- Τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.
- Αδειάστε το καυτό μείγμα στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε με αυγοδάρτη.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε, μέχρι να λιώσει τελείως και να έχετε μια λεία κρέμα.
- Πάρτε ένα φύλλο γκοφρέτας και απλώστε λίγη γέμιση, βάλτε ένα δεύτερο φύλλο γκοφρέτας, μετά γέμιση, ακόμα μια γκοφρέτα, γέμιση, και τελειώστε με ένα φύλλο γκοφρέτας.
- Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη τις σοκοφρέτες και βάλτε τις στο ψυγείο για 2 ώρες, ωσότου παγώσει η γέμιση.
- Φτιάξτε την επικάλυψη. Λιώστε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων*, ανακατεύοντάς την ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν λιώσει, προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Βγάλτε τις σοκοφρέτες από την κατάψυξη και κόψτε σε τετράγωνα διαστάσεων 6 x 6 εκ.
- Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και βάλτε τις για 20΄ στο ψυγείο να κρυώσουν.
*Όταν λιώσετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε τον σε χαμηλή ένταση και φροντίστε να ανακατεύετε κάθε 15΄΄ με ένα κουτάλι, αλλιώς θα σας καεί.
πηγή:www.glykamystika.gr