«Μεγάλες» ιδέες για τους μικρούς μας χώρους-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Mε τους κατάλληλους χειρισμούς και τον ανάλογο σχεδιασμό πολύ εύκολα μπορεί η παραμικρή γωνία του σπιτιού μας να αξιοποιηθεί με το...





Mε τους κατάλληλους χειρισμούς και τον ανάλογο σχεδιασμό πολύ εύκολα μπορεί η παραμικρή γωνία του σπιτιού μας να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο κι ένα πραγματικά μικρό σπίτι να μετατραπεί σε απόλυτα λειτουργικό. Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε κατά νου είναι τον διαθέσιμο προϋπολογισμό μας και «ανοιχτό» το μυαλό για τις πιο ανατρεπτικές προτάσεις που θα συμβάλλουν στην πολυλειτουργικότητα.

 


Κάτω από τις σκάλες
Ο χώρος που βρίσκεται κάτω από τις σκάλες μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα, μετατρέποντάς τον σε αποθηκευτικό. Βαθιά συρτάρια ή ντουλάπες μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο κάτω μέρος, αρκεί να μην επηρεάσουμε τις δοκούς στήριξης. Εναλλακτικά ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη, τοποθετώντας τα ανάλογα ράφια. Μία επιπλέον έξυπνη λύση είναι η μετατροπή του κάτω μέρους της σκάλας σε σπιτάκι για το σκύλο μας. Αρκεί να φροντίσουμε το άνοιγμά του να διευκολύνει στον καθαρισμό του.
Έξυπνα διαχωριστικά
Δεν είναι λίγες οι φορές που σε ένα μικρό σπίτι, ένας χώρος ή ένα δωμάτιο καλείται να εξυπηρετήσει πολλαπλές λειτουργίες, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να έχουμε σωστό διαχωρισμό και οργάνωση του χώρου, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μας. Από τα πιο συνηθισμένα διαχωριστικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι βιβλιοθήκες. Συνήθως είναι χωρίς πλάτη, έτσι ώστε να διαχωρίζει το χώρο, αλλά να μην δίνει την αίσθηση του περιορισμού. Μία άλλη δημοφιλής πρακτική είναι η χρήση των παραβάν. Σε μεγάλο μέγεθος και σε ανοιχτά χρώματα δίνουν μία ευχάριστη νότα στο χώρο, ενώ παράλληλα διακοσμούν, συνεισφέροντας στη βελτίωση της αισθητικής του χώρου. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο παραβάν, τα οποία θα ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τη χρήση του χώρου. Οι κουρτίνες οροφής είναι μία εξίσου δημοφιλής λύση, η οποία κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό.
Μυστικό γραφείο
Από τα πιο βολικά σημεία για να «κρύψουμε» ένα γραφείο είναι συνήθως μικρές εσοχές, οι οποίες βρίσκονται ανάμεσα στις ντουλάπες μας ή ακόμα και οι ίδιες οι ντουλάπες. Αναδιπλούμενες κατασκευές εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κανονική ντουλάπα μπορούμε να κρύψουμε το γραφείο με μία κουρτίνα.
Φωτεινά χρώματα
Είναι γνωστή η πρακτική της αποφυγής των σκούρων χρωμάτων σε κλειστούς χώρους και μπορεί να φαίνεται δελεαστική η χρήση χρωμάτων και το παιχνίδι με αυτά, όμως είναι καλό να αποφεύγεται αν δεν υπάρχει μέτρο. Μικρές επιφάνειες μπορούν να καλυφθούν με ένα ελαφρώς πιο έντονο χρώμα, θα πρέπει όμως να είναι προσεκτική η επιλογή του. Επιπλέον μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χρώμα στο χώρο επιλέγοντας πολύχρωμα έπιπλα.
Παράθυρα ψευδαίσθησης
Όσα περισσότερα παράθυρα έχει ένα δωμάτιο κι όσο περισσότερο φως μπαίνει στο χώρο που βρισκόμαστε, τόσο μεγαλύτερος φαίνεται. Σε περίπτωση όμως που δεν έχουμε μεγάλα παράθυρα και θέλουμε να αλλάξουμε την αίσθηση του χώρου, δίνοντας την εντύπωση πως είναι ψηλοτάβανο το δωμάτιο, μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ράγες για την κουρτίνα του παραθύρου στο ταβάνι. Επιπλέον, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο παράθυρο, ένα συχνό τέχνασμα είναι η τοποθέτηση ξύλινου πλαισίου με παντζούρια στον τοίχο. Μία φωτεινή εικόνα στο βάθος του και ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί εύκολα την ψευδαίσθηση ότι εκεί πίσω υπάρχει ένα παράθυρο.
πηγή:myself.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: «Μεγάλες» ιδέες για τους μικρούς μας χώρους-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
«Μεγάλες» ιδέες για τους μικρούς μας χώρους-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://3.bp.blogspot.com/-vaZRkmCpDFc/UnLzW1AjebI/AAAAAAAARdw/_wVs11cu1ts/s400/36724ae544b68398fadfc21d358bf9d2.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-vaZRkmCpDFc/UnLzW1AjebI/AAAAAAAARdw/_wVs11cu1ts/s72-c/36724ae544b68398fadfc21d358bf9d2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/blog-post.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/blog-post.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy