Μαγικά Χριστούγεννα: 10 ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα! -ΠΑΙΔΙ

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, αλλά συχνά αποτελεί πηγή άγχους για τους γονείς. Μία από τις πηγές τ...



Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, αλλά συχνά αποτελεί πηγή άγχους για τους γονείς. Μία από τις πηγές του άγχους αυτού είναι τα αυξημένα έξοδα που δημιουργούνται αυτή την εποχή και επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αν όμως προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ποιες είναι οι δικές μας αγαπημένες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι ελάχιστες από αυτές έχουν σχέση με ακριβά παιχνίδια ή δώρα ή άλλες πολυτέλειες. 



Οι καλύτερες δικές μου αναμνήσεις για παράδειγμα, είναι το στόλισμα του δέντρου με τους γονείς μου, τα κάλαντα που λέγαμε κάθε χρόνο με την καλύτερή μου φίλη (και ειδικά εκείνη τη μαγική χρονιά που είχε χιονίσει και ήταν όλα κάτασπρα), η βόλτα στο κέντρο με τη μητέρα μου την τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα.
Φέτος, ας κάνουμε μία συνειδητή προσπάθεια να «δημιουργήσουμε αναμνήσεις» με τα παιδιά, δηλαδή στιγμές που θυμόνται όταν μεγαλώσουν. Ας δούμε 10 απλές ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα:

1. Διοργανώνουμε βραδιά ύπνου κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κουβαλάμε στρώματα και σκεπάσματα, φέρνουμε χριστουγεννιάτικα βιβλία και κοιμόμαστε στρωματσάδα αφήνοντας τα φωτάκια ανοιχτά όλο το βράδυ.

2. Πλημμυρίζουμε το σπίτι με Χριστουγεννιάτικη μουσική. Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια, φτιάχνουμε playlist στον υπολογιστή και ακούμε μουσική συχνά, καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών.

3. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς (ή και οποιαδήποτε άλλη μέρα επιλέξουμε) απολαμβάνουμε το βραδινό μας με κεριά και χαμηλό φωτισμό. Δεν έχει σημασία αν έχουμε καλεσμένους. Εμείς είμαστε οι επίσημοι!

4. Κάνουμε εξόρμηση στη φύση για να μαζέψουμε κλαδιά, κουκουνάρια, βελανίδια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο στολισμό του σπιτιού. Βάζουμε τα κουκουνάρια σε μπωλ, προσθέτουμε και πορτοκάλια στα οποία έχουμε καρφώσει γαρύφαλλα, φτιάχνουμε στεφάνια με κλαδιά. Το σπίτι θα γεμίσει χρώματα και αρώματα!

5. Βλέπουμε όλοι μαζί μία Χριστουγεννιάτικη ταινία. Επιλέγουμε ταινία που να αρέσει σε όλους, φτιάχνουμε ποπ-κορν, κλείνουμε τα φώτα και... it's Christmas show time!

6. Την τελευταία μέρα του χρόνου, καθόμαστε δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, βλέπουμε φωτογραφίες, ανοίγουμε το βάζο των αναμνήσεων για να ξαναθυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Και βέβαια κάνουμε σχέδια και όνειρα για τη νέα χρονιά!

7. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να χαρίσουν κάποια από τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδάκια. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα αυτές τις μέρες και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσει να μπαίνει στη ζωή των παιδιών η έννοια της προσφοράς. Ακόμα καλύτερα όμως είναι να συμμετάσχουν πιο ενεργά σε μία φιλανθρωπική δράση. Η προσπάθεια ας συνεχιστεί όλη τη χρονιά.

8. Δωράκι ελάχιστης αξίας που θα φέρει χαμόγελα: Φτιάχνουμε ένα μικρό πακετάκι με καραμέλες, σοκολατάκια ή μπισκότα και το κρεμάμε στο χερούλι της πόρτας κάποιου γείτονα. Δε γράφουμε σημείωμα. Τον αφήνουμε να αναρωτιέται!

9. Όλο και κάποιο ξαδελφάκι θα υπάρχει που ζει σε άλλη πόλη. Βοηθάμε τα παιδιά να του φτιάξουν μια κάρτα, να του γράψουν δυο λόγια και να του την ταχυδρομήσουν. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα λάβουν και απάντηση! Φαντάζεστε τον ενθουσιασμό τους;

10. Αν τα παιδιά είναι σε ηλικία που λένε τα κάλαντα, γιατί φέτος να μην τα πουν αργά το απόγευμα που θα έχει νυχτώσει; Πιθανόν να χρειαστεί η συνοδεία μας, αλλά τα «βραδινά κάλαντα» θα είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία. Φαναράκια απαραίτητα!

Ποια ήταν η δική σας αγαπημένη παιδική ανάμνηση; Μπορείτε να την αναπαραστήσετε με τα παιδιά σας;

Πολλές ευχές για χαρούμενα και μαγικά Χριστούγεννα!

«Μερικές φορές νοιαζόμαστε τόσο να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που ποτέ δεν είχαμε μεγαλώνοντας, που παραμελούμε να τους δώσουμε αυτό που είχαμε.»
- James Dobson

Η Άσπα, μαμά δύο κοριτσιών και blogger, είναι γνωστή στο χώρο του διαδικτύου ως Aspa Online. Για να διαβάσετε ιστορίες από την καθημερινή της ζωή και τις προσωπικές της σκέψεις επισκεφτείτε το blog της Aspa Online ή συνδεθείτε μαζί της στο Facebook και στο Twitter.

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μαγικά Χριστούγεννα: 10 ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα! -ΠΑΙΔΙ
Μαγικά Χριστούγεννα: 10 ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα! -ΠΑΙΔΙ
http://4.bp.blogspot.com/-2T-k0nLKFFQ/UpdugajKjJI/AAAAAAAAR-Q/1RRXc3vR2vg/s400/moose.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-2T-k0nLKFFQ/UpdugajKjJI/AAAAAAAAR-Q/1RRXc3vR2vg/s72-c/moose.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/10_29.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/11/10_29.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy