Δοκιμάσαμε μια πολύ πρακτική συνταγή για scrub χεριών. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις δύο φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείς από την ξηρότητα και να αποκτήσεις βελούδινα χέρια. Μαζί με αυτό οι μυρωδιές του scrub θα σου φτιάξουν την διάθεση. Θα καταλάβεις αμέσως γιατί.
 


«Ο χειμώνας και το κρύο είναι αμείλικτοι παράγοντες με το δέρμα μας και ειδικά το δέρμα των χεριών μας. Το χειμώνα η υγρασία στον αέρα μειώνεται. Μέσα, η ατμόσφαιρα είναι ακόμα πιο ξηρή λόγω της θέρμανσης. Αν πλένετε τα χέρια σας αρκετά συχνά, σαπουνίζοντας τα, κ αυτό με την σειρά του μεταβάλει τον υδρολιπιδικό μανδύα. Το δέρμα στα χέρια σας μπορεί να αφυδατωθεί ακόμα και πονέσει» εξηγεί η Tίνα Τριανταφύλλου, αισθητικός στο wellness center του New Hotel.


Για το scrub που φτιάξαμε χρησιμοποιήθηκαν πορτοκάλι, αλάτι και δεντρολίβανο. Σύμφωνα με την Τίνα το ελαιόλαδο είναι θρεπτικό κ ενυδατικό, το αλάτι βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και το πορτοκάλι τονώνει τόνωση, δίνει ευεξία με τα αιθέρια έλαια του και τέλος το δεντρολίβανο είναι αντισηπτικό, καταπραΰνει κ επισπεύδει την ανάπλαση του σκασμένου δέρματος.


Θα χρειαστείς: 1 κούπα αλάτι, μια τούφα δεντρολίβανο, ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1/3 κούπας ελαιόλαδο και ένα βάζο με καπάκι που θα βρεις σε καταστήματα με είδη σπιτιού. 


Σε μπλέντερ τοποθέτησε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το αλάτι. Γύρισε ελάχιστα στο μπλέντερ απλά για να ενωθούν τα υλικά. Ρίξε το ελαιόλαδο και ανακάτεψε το λίγο ακόμα. Αυτό που θες να πετύχεις είναι να ενωθούν τα υλικά χωρίς να υπάρχουν μεγάλα κομμάτια αλλά και χωρίς να πολτοποιηθούν. Αποθήκευσε στο βάζο. Διατηρείται 3 μήνες. Θα σου πάρει τόσο καιρό να το χρησιμοποιήσεις όμως;

Για να χρησιμοποιήσεις το scrub, βρέξε τα χέρια σου ή ολόκληρο το σώμα με ζεστό νερό, στη συνέχεια, σε απαλές κυκλικές κινήσεις τρίψε το υλικό. Ξεπλύνετε εντελώς με ζεστό νερό. Στέγνωσε με μια μαλακή πετσέτα χωρίς να τρίψεις το δέρμα σου. Ιδανικά άπλωσε μια κρέμα σώματος χωρίς άρωμα.


Κόστος-Αγορές: 1-7 ευρώ το βάζο, δεν υπολογίζω το αλάτι, το πορτοκάλι και το δεντρολίβανο. Τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.

Ωραία ιδέα και για δώρο.

Ευχαριστούμε την Τινα Τριανταφύλλου – αισθητικός, newsense@newhotel.gr

Photos: oleanderandpalm.com
πηγή: savoirville.gr